×

Узбудљиво шесто коло: Будућност срушила Јахорину, Радник окренуо Академац

Фантастичне завршнице у Бања Луци и Бијељини обиљежиле шесто коло MD shop 1.MЛРС.

Јахорини је коначно неко стао на пут, а урадили су то кошаркаши Будућности који су у неизвјесној завршници славили резултатом 69-67.

Гости из Пала су се снашли боље у првом полувремену, имали предност која је у појединим тренуцима износила и 9 кошева разлике. Средином друге четвртине домаћи се враћају у игру, а на полувријеме се одлази неријешеним резултатом.

Друго полувријеме протиче у сличном ритму, ниједан тим није имао предност већу од 5 поена, а управо том разликом се улази у последњих 70 секунди меча. Међутим, на асистенцију Вука Кусмука, Младен Павловић погађа брзу тројку за 69-67 и наду Јахорине да ће њихов низ непобједивости бити продужен. Ипак, непрецизни у шуту за три у наредна два напада били су прво Филип Симић (најефикаснији појединац меча са 29 поена - 8 тројки), а затим и Немања Печеница на три секунде прије краја.

Будућност Профи уписује четврту побједу, а кикс од прије два кола против Дрине Принцип одлази у заборав.

Најбољи код побједника били су Александар Пиргић са 14 поена, Саша Лазић са 11 те Небојша Еркић са 10 поена и 11 скокова.

Други тим из Бијељине такође је славио у неизвјесној завршници - 81:82. Они су кошевима Ђорђа Цуровића на 47 секунди прије краја меча и Ненада Цвјетковића који је погодио једно слободно бацање преокренули Академац у Бања Луци и укњижили пети тријумф из исто толико мечева. Ненад је био најбољи појединац меча са 13 поена и исто толико асистенција, а имао је и 6 украдених лопти.

Исти број побједа, али уз један пораз, има и Слобода 73. Новограђани су наставили побједнички низ славивши у Градишци против Старс Баскета резултатом 56-67.

Студент Игокеа је издоминирала против Олимпа резултатом 109-65, Сутјеска је славила у локалном дербију против Варде у Вишеграду 63-79, а Рогатица је надиграла млади тим из Зворника у репризи прошлогодишњег полуфинала плејофа 61-68.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co