×

Олимпу прва побједа, Пиргић у последњим секундама спасио Будућност у Рогатици

У петом колу МД-СХОП 1. МЛРС лиге које је одиграно претходног викенда гледали смо добру кошарку  и занимљиве утакмице. Домаћини су славили у пет утакмица док су гости забиљежили само једну побједу. Екипа КК Јахорина и даље не зна за пораз, док КК Дервента и КК Старс немају побједе.

У Бијељини КК Радник БНБ дочекао је једну од најмлађих екипа у првенству Студент Игоке. Домаћи су били бољи резултатом 65-60. Током читаве утакмице виђена је равноправна борба два тима. Побједник је одлучен у последњем периоду кад су домаћини направили предност од +13 коју су сачували до краја утакмице. Код домаћих Никола Мичић и Дејан кокоруш имали су по 16 поена док је у гостујућој екипи најбољи стрелац био Андреј Аћимовић са 20 постигнутих поена.

На Палама домаћа КК Јахорина је без већих проблема уписала и пету побједу у шампионату. Савладали су КК Старс баскет из Градишке резултатом 95-61. Најбољи код домаћина били су Филип Симић са 16 и Јавион Маy са 15 поена, са друге стране Вања Самарџић убацио је 18.

У Новом Граду пред око 250 гледалаца домаћа Слобода 73 савладала је госте из Вишеграда КК Варда ХЕ резултатом 80-62. Иако је резултат на крају утакмице био +18, за домаћу екипу виђена је јако динамична утакмица у којој су обе екипе могле до побједе. Побједник је одлучен у последњем периоду који су домаћи добили 24:9. Слободу 73 до побједе су водили Сергеј Бабић са 22 поена и Ернест докер који је уз 16 поена имао и 10 ухваћени лопти. Код гостију ветеран Немања Станимировић постигао је 21 поен.

У Рогатици у сусрету између домаће КК Рогатице и КК Будућност ПРОФИ из славили су гости резултатом 66-68. На исти начин како су изгубили прошлу утакмицу, шутем у последњој секунди, изабраници Дариа Чојића су овај пут славили. У изједначеној утакмици у којој су обе екипе имале равноправне шансе кошаркаш гостију Александар Пиргић је феноменалним шутем у последњим моментима меча донио побједу свом тиму. Пиргић је био и најбољи актер сусрета са 25 постигнутих поена, док је Лука Радмиловић из КК Рогатице имао 18 поена.

Сутјеска је, на домаћем терену у Фочи, савладала екипу Академца из Бања Луке резултатом 70-66. Добром и ангажованом игром домаћи кошаркши славили су у веома важној утакмици. Владан Радовић са 23 и Дејан Милидраг са 18 поена предводили су побједнички тим док је са друге стране Лука Протић имао 17 поена.

КК Олимп из Шековића дошао је до првог тријумфа у овогодишњем шампионату. Резултатом 69-87 савладали су госте из Дервенте. Добром игром, прије свега у нападу домаћи кошаркаши су забиљежили вриједну побједу. Одлучују предност стекли су у трећем периоду игре који су добили са +17 (31:14). Домаће су до побједе водили Бојан Видаковић и Дамион Хоокс са по 23 поена док је у гостујућој екипи бољи од осталих био Вељко Чечавац са 28 поена.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co