×

Четврто коло: Лазар Егељић срушио Будућност, Слобода кроз драму у Бања Луци

Кошаркаши Јахорине стигли су до четврте побједе. Славили су на гостовању у вишеграду код Варде ХЕ резултатом 62-71.

Домаћи су јако лоше одиграли прво полувријеме. Постигли су само 14 поена, док су гости имали 36. У другом полувремену домаћи кошаркаши знатно поправљају игру али нису успјели да направе преокрет.

Најефикаснији у гостујућој екипи био је Немања Печеница са 14 поена, док су Лука Кусмук и Џевон Меј имали по 13. У домаћој екипи Филип Мутапчић са 21 поеном био је најефикаснији играч.

Иако су из Старс Баскета најављивали побједу изабраници тренера Нине Шарића поражени су од екипе Рогатице резултатом 54-63. Најефикаснији на утакмици био је домаћи кошаркаш Дејан Павловић са 20 поена, док је Вања Самарџић убацио 10. Госте из Рогатице до побједе су водили Никола Пилиндавић са 19 и Божидар Балчаковић са 13 поена.

Екипа Радника је у свом другом овосезонском гостовању, стигла до нових бодова. Славили су против екипе Дервентe резултатом 81-87. У веома доброј и занимљивој утакмици, која је одлучена у последњем периоду, виђена је добра и садржајна кошарка.

Најбољи стријелац Радника био је Дејан Кокоруш са 25 постигнутих поена, Никола Мичић постигао је 23 поена, а Ненад Цвјетковић имао је 11 поена уз 12 асистенција. Код домаћина бољи од осталих био је Вељко Чечавац са 18 поена.

Најузбудљивија утакмица четвртог кола виђена је у Бијељини гдје је Дрина Принцип славила тројком Лазара Егељића уз звук сирене против фаворизовне Будућности Профи резултатом 69-68.

Домаћи су водили током већег тока меча, предност је у појединим тренуцима прелазила и 10 поена разлике. Међутим, Зворничани су били упорни, у последњој четвртини су потпуно истопили предност Будућности да би се у последњих 5 минута ушло у резултатску неизвјесност.

У самој завршници, тачније на 4 секунде до краја, Александар Пиргић погађа само једно слободно бацање за 68-66 и оставља у игри Дрину. Тренер гостију Владан Ерић тражи тајмаут, а након убацивања са стране Лазар Егељић погађа тројку за велику побједу и неописиву радост.

Кошаркаши Студент Игокее забиљежили су другу узастопну побједу. Савладали су на домаћем паркету екипу Сутјеске из Фоче резултатом 62-55. Током првог полувремена виђена је изједначена игре обје екипе. Одлучујућу предност домаћи су стекли у трећем периоду игре коју су задржали до краја утакмице. У побједничкој екипи највише поена постигао је Душан Макитан, док је код сутјеске Милош Павловић имао 15 постигнутих поена.

Кошаркаши Слободе 73 савладали су синоћ у Бањалуци екипу Академца резултатом 54-52.

Ово је била трећа побједа Слободе 73, те тако уз један пораз дијели друго мјесто на табели са Дрином Принцип и Радником БН Баскет који има и утакмицу мање. Најефикаснији у редовима Слободе 73 били су Урош Подрумац са 12, Ернест Докер и Данило Радуловић са 11, те Сергеј Бабић са 10 постигнутих поена. Код Академца Виктор Ђуровић имао је 13 поена.

Прве утакмице петог кола играју се већ за два дана у суботу, 4. новембра.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co