×

Студнет Игокеа и Варда ХЕ остварили прве побједе у новој сезони

Кошаркаши Слободе 73 поражени су на свом паркету од екипе Студент Игокее резултатом 83:75 у оквиру трећег кола Прве лиге Републике Српске.

Ово је био први пораз Слободе 73, а у прва два кола су остварили двије побједе. Најефикаснији у редовима Слободе 73 на вечерашњој утакмици били су Срђан Стакић са 18 и Ернест Докер са 17 поена.

Кошаркаши Сутјеске савладали су на свом терену екипу Дервенте 71:62 у 3. колу Прве кошаркашке лиге Републике Српске. Била је то изједначена и неизвјесна утакмица у којој су гости до средине треће четвртине имали и двоцифрену предност. Крајем треће и почетком четврте четвртине Сутјеска топи разлику, да би у посљедњих пет минута утакмице у потпуности преузела контролу игре и резултата и стигла до важне побједе.

Владан Радовић још једном је предводио своју екипу до побједе. Убацио је 21 поен, а пратили су га Милош Павловић и Александар Иветић са по 15 поена. У екипи гостију најбољи је био Вељко Чечавац са 19 поена.

Сутјесци је ово друга побједа из три меча и тренутно се налази на диоби од четвртог до седмог мјеста са Дрином, Слободом и Академцем.

Кошаркаши Јахорине су и у трећој првенственој утакмици забиљежили побједу. Изабраници Мире Вукоја на домаћем је терену на Палама, у дворани Пеки, поразила госте из Бања Луке, тим Академца резултатом 85:73. Иако је на крају резултат +12, домаћа екипа је тешко дошла до побједе. Најефикаснији у тиму Јахорине били су Џевон Меј са 25 поена, а Немања Печеница са 13, те Лука Кусмук који је убацио поне мање. Код Академца је Никола Шарић имао је 15, а Лука Протић и Андреј Јовановић по 12 поена.

У дербију источног дијела Републике Српске екипа Варде ХЕ из Вишеграда савладала је домаћина КК Рогатица резултатом 63-57. Ово је други узастопни пораз домаће екипе, док су гости забиљежили своју прву побједу у овој сезони. У домаћој екипи најефикаснији са по 13 поена били су Лука Радмиловић и Никола Пилиндавић. Екипу Варде ХЕ предводио је Алекса Неговановић са 22 поена, док је Душан Рашковић имао 16 поена.

У Зворнику кошаркаши Дрине Принцип дошли су до друге побједе у Првој лиге Републике Српске пошто су на свом паркету били бољи од екипе Старс баскет из Градишке резулататом 79:64. Најефикаснији у редовима домаћина били су Лазар Егелић са 15, те Бојан Матић и Милош Ђерић са 14 поена.

Кошаркаши Радника из Бијељина слабили су против Олимпа из Шековића резултатом резулататом 117:90. Најзаслужнији за побједу Радника били су Дејан Кокоруш са 29 поена и Ненад Цвјетковић 22 поена. Са друге стране најбољи у редовима Олимпа био је Стефан Јеркић са 18, а Иван Пејановић је убацио 16 поена.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co