×

Треће коло MD shop 1.МЛРС: Судар непоражених у Паламa

Наредног викенда игра се треће коло MD shop 1. МЛРС. За суботу су предвиђене четири утакмице док се у недељу играју преостале двије.

У Палама се игра један од дербија гдје се састају, до сада, непоражени Јахорина и Академац. Домаћи су кренули силовито на старту сезоне остваривши двије убједљиве побједе, док је млади састав из Бања Луке добру форму са краја прошле пренио у нову сезону, а уз добре резулате сигурно да су веће и амбиције из меча у меч.

Jaхорина има фантастичан офанзифни потенцијал са просјеком од чак 88 поена и 23 асистенције по утакмици, а као носиоци игре на почетку сезоне истакли су се Немања Печеница, Хавион Меј и Лука Кусмук који је пропустио меч у Александровцу. Такође, ваља истаћи и сјајног плејмејкера Филипа Симића са 11 поена и 7.5 асистенција, највише у лиги у прва два меча.

Са друге стране млада екипа Академца постиже знатно мање поена, али и овог пута све очи ће бити усмјерене на суперталентоване Николу Шарића (15.5 поена, 6 скокова и 3.5 асистенције), те Луку Протића (13.5 поена, 7.5 скокова и 2 асистенције).

Слобода 73 и Студент-Игокеа се такође састају у недељном термину, од 17 часова у Новом Граду, док се дан раније играју четири прволигашка меча, сва у источном дијелу наше Републике, у Зворнику, Фочи, Рогатици и Бијељини.

Дрина Принцип од 19 часова дочекује новајлију у првој лиги, Старс Баскет, који ће покушати да поправи лош утисак који су оставили у премијерном мечу против Јахорине. Рогатица се састаје са Вардом од 18 часова док Стујеска у Фочи дочекује Дервенту у истом термину.

Истог дана, од 19 часова, фавиризовани Радник БН Баскет у Бијељини дочекује Олимп из Шековића.

 
 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co