×

Семинар Удружења кошаркашких тренера КСРС

У Лакташима је протеклог викенда одржан семинар Удружења кошаркашких тренера Кошаркашког савеза Републике Српске чиме су завршене све припремне активности за нову такмичарску сезону.

Предавачи Александар Пајкић, Марко Шћекић и Зоран Кашћелан одржали су предавање о темама: Вишестрано кондициона припрема младих кошаркаша, Рад са високим играчима и Рад тренера у млађим селекцијама и одбрана у транзицији без фаула.

Циљ семинара је додатно усавршавање тренера и унапређење квалитета њиховог рада.

Окупљенима се обратио новоизабрани предсједник УКТ РС, Михајловић Игор, који је поручио да само окупљени око истог циља - развоја кошарке, можемо обезбиједити боље услове за бављење овим спортом.

"Осјећам велику одговорност у погледу повјерења које ми је указано. Настојаћу да својим колегама увијек будем на услузи и да удруженим снагама радимо и осигуравамо што повољнији амбијент за кошаркашку заједницу. Колегама, Управном одбору КС РС и предсједнику КС РС Александру Ђурђевићу још једном упућујем велику захвалност на указаном повјерењу, које ћу, надам се, оправдати", рекао је Михајловић.

Предјседник КСРС, Александар Ђурђевић, се захвалио свим тренерима који су, упркос временским неприликама, дошли на семинар и подржали ову активност УКТ КСРС-а, као и Жарку Милаковићу, бившем предсједнику УКТ КС РС на досадашњем раду и ангажману.

"Посебну захвалност дугујем Игору Михајловићу, новоизабраном предсједнику Удружења кошаркашких тренера РС, који је на моју молбу и уз подршку Управног одбора КСРС, прихватио одговорност и преузео УКТ РС у "минут до дванаест", те дао велики допринос да ове активности приведемо крају", рекао је Ђурђевић и додао постоји доста простора за унапређење рада у овој области те да сви који буду имали вољу и жељу да своје вријеме утроше на подизање квалитета рада организације, сигурно ће бити добродошли.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co