×

Предсједник КСРС у посјети Леотару: "КК Леотар понос Републике Српске"

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске, Александар Ђурђевић, био је данас у посјети Требињу и Кошаркашком клубу Леотар.

"Ово је један од клубова са највећом традицијом у Кошаркашком савезу Републике Српске који на најбољи могући начин представља Републику Српску на БиХ нивову, а искрено вјерујем да ће у скоријој будућности то бити и на регионалном, дакле пласманом у виши ранг такмичења као што је АБА 2 лига", истакао је Ђурђевић, приликом посјете, како сам каже, најљепшем граду у који увијек радо долази.

Овом приликом Ђурђевић је уручио и златну плакету КСРС Милутину Мастиловићу, предсједнику УО КК "Леотар" за изузетан допринос клуба у развоју кошарке на простору који покрива овај Савез.

"Част нам је што имамо прилику да угостимо првог човјека Савеза чији смо ми члан и обећамо да ће ова плакета бити додатни подстицај за наш предан рад и да ћемо све учинити да постанемо регионални центар кошарке на овим просторима", истакао је Милутин Мастиловић, предсједник КК УО "Леотар".

Мастиловић је додао да уз развој млађих селекција у којима тренира око 150 дјеце, ове године сениорски тим Леотара чине 12 домаћих играча што је заиста прави раритет у региону и нешто о чему и градови са много више становника могу само да сањају.

"Истински ме радује та чињеница и све похвала за такав потез Управе. Мислим да је то прави пут који треба да се руководе и остали клубови који се такмиче у овом рангу. Једино са развојем домаћих снага можемо побољшати квалитет кошарке на овим просторима", додао је Ђурђевић који и сам био кошаркаш КК "Радник" из Бијељине.

Састанку су присуствовали и Драган Ћазић, генерални секретар КСРС, Горан Цвикић и Драган Мрдић чланови УО, те Владимир Алексић, спортски директор и дио Управе КК "Леотар".

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co