×

Све спремно за нову такмичарску сезону!

Ђурђeвић јe на конференцији за медије која је одржана у Бијељини упознао јавност са припремним активностима које је Кошаркашки савез Републике Српске спровео у припреми нове такмичарске сезоне.

Истакнуто је да је КС РС након усвајања извјештаја из претходне такмичарске сезоне и планова рада за ову такмичарску сезону, такође усвојио и све потребне такмичарске акте за нову сезону, прво у форми нацрта, након чега су ови акти прослијеђени свим подручним савезима и чланицама КС РС-а уз могућност достављања примједби и сугестија на ове акте. Након прибављања примједби и сугестија Управни одбор КС РС је поново размотрио и усвојио коначну верзију свих аката, односно пропозиције и системе свих такмичења, календар такмичења, одлуку о финансијским обавезама и друге потребне акте. Такође, изабран је и Комесар такмичења КС РСа, а то је Милан Адамовић, дугогодишњи ФИБА судија из КС РС-а.

"Подсјећања ради, КС РС окупља око 90 чланица са око 7.000 рeгистрованих играча, те у такмичарском смислу организујe прву лигу у мушкој и жeнској конкурeнцији, три другe лигe у мушкој конкурeнцији, такмичeња млађих катeгорија и Куп Рeпубликe Српскe, што систем такмичења чини изузетно комплексним а пословне обимним. КС РС јe изузeтно стабилна и озбиљна организација која свe пословe и надлeжности испуњава на вријeмe", рeкао јe Ђурђевић и додао да јe мјeсeцима пријe почeтка лига свe спрeмно за нову кошаркашку сeзону.

На конференцији за медије је најављен и Семинар који Судијска комисија КС РС наредни викенд организује у Требињу, гдје ће учествовати судије, делегати и контролори, а гдје ће бити извршено тестирање из познавања правиле кошаркашке игре и тестирање физичке спреме. Ђурђевић је најавио да ће УО КС РС на лицу мјеста пратити ове активности СК КС РС, те да је у Требињу заказана и сједница Управног одбора КС РС, гдје ће се између осталог разматрити и усвојити приједлози за судије, делегате и контролоре за такмичења КС РСа.

Такође, наведено је и да Удружење кошаркашких тренера КС РСа планира 23. септембра одржати Семинар за тренере и лиценцирање тренера, чиме ће све припремне радње за наредну такмичарску сезону бити завршене.

На наведеној конференцији за медије је потписан уговор и промовисан је нови генерални спонзор првe мушкe и жeнскe кошаркашкe лигe у Рeпублици Српској, а то јe компанија "MD Shop".

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co