×

Миа Дојчиновић први женски ФИБА судија из Републике Српске

Након тренинга за нове судије који је одржан претходног викенда у Загребу, наша Миа Дојчиновић је стекла звање ФИБА судије и тако постала први женски ФИБА судија из Републике Српске.

"У Загребу је од 05. до 08. септембра одржан тренинг за нове ФИБА судије, гдје сам партиципирала испред Босне и Херцеговине, заједно са колегема Хасаном Бајгорићем и Луком Брекало. Тренинг је садржао предавања које су нам држали ФИБА инструктори, тренинге физичке спреме и рад на терену, све како би нас што боље спремили за нову сезону и нове изазове", рекла је Дојчиновић након великог успјеха и новог великог степеника њеној каријери.

"Кошарка је врло динамичан спорт и судије, као дио игре, имају велике одговорности на које се морамо спремити и константно радити. Ово је само корак даље, који требам оправдати и који ме мотивише за даље. Осмијех с лица не силази и чекам прву номинацију. Тата зна да је ово за њега и да без њега не бих била овдје. Много сам поносна на снагу коју носим и идемо даље", усхићено је завршила Миа.

Кошаркашки савез Републике Српске јој жели пуно великих утакмица и лијепих успомена у, сигурни смо, успјешној судијској каријери.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co