×

Завршен 3X3 шампионат Републике Српске

Протеклог викенда финалним турниром који је одржан у Градишци завршена је пета по реду 3X3 сезона у Републици Српској.

Шампион финалног турнира Никшићко пиво 3x3 Републике Српске и освајач слота за челенџер “Pont du Gard Challenger 2023” у Француској који се игра 1. и. 2. септембра је екипа “3x3 Пале”.

Паљани у саставу Марко, Рајко и Јован Гутаљ, те Данијел Ребић у финалном сусрету савладали су са 21:20 екипу „Inving Utopia“ за коју су играли Никша Милуновић, Стефан Милошевић, Александар Иветић и Ђорђе Тополовић.

МВП финалног турнира, који је одигран у Арени Градишка, био је Рајко Гутаљ из шампионске екипе.

Марко Гутаљ капитен екипе, истакао је да су вјеровали у себе.

„Није било лако. Вјеровали смо у свој шут, посљедња три баскета била су тешка,  на једну лопту. Ово је доказ да се на Палама и сарајевско-романијској регији игра добар баскет“, рекао је Гутаљ одмах по завршетку финалног сусрета.

Финални турнир окупио је осам екипа из Српске, а треће мјесто припало је екипи „3x3 Прњавор“ у саставу Дејан Лазић, Дејан Јовановић, Александар Петровић и Марко Слијепчевић, који су били прошлогодишњи шампиони.

Током лигашког дијела караван је прошао кроз 23 локалне заједнице одиграно је 488 баскета, заиграла су 623 играча и 310 тимова.

Најбољи стријелац након лигашког дијела је Стефан Милошевић са 469 поена.

Овогодишњи караван у баскету добио је виши ниво бодовања од стране Међународне кошаркашке федерације – ФИБА, а подржан је од предсједника Републике Српске, министарства породице, омладине и спорта Српске.

„Једна одлична организација и организатор је оправдао сва очекивања. У плану нам је да за наредну годину унаприједимо овај спорт, да идемо још један корак напријед и наравно све то уз координацију са господином Љубишом Шикарцем који води 3x3 савез“, рекао је помоћник министра за спорт у Министарству породице, омладине и спорта Марио Ђуран.

Завршници је присуствао и предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић, који је био велика подршка 3x3 савезу и ове сезоне.

„Излазак екипе из Републике Српске на баскеташку мапу, тачније један челенџер јесте разлог што је Кошаркашки савез стао уз ову организацију и даје подршку. Пошто је 3x3 и олимпијски спорт, ми кроз ово видимо да у наредном периоду можда управо екипа из Српске представљала БиХ на неком великом такмичењу“, истакао је Ђурђевић.

Завршетак још јендом успјешном баскет сезоном у Српској која је отишла корак напријед није крио ни предсједник 3x3 Република Српска Љубиша Шикарац.

„Након нешто више од два мјесеца стигли смо до краја. Била је ово још једна добра и успјешна сезона што говори и овај финални турнир. Наш план је да се проширимо на све локалне заједнице у Српској, али и да рангирамо турнире у двије категорије и добијемо још више на квалитету“, истако је Шикарац.

Лига је подржана и од компанија „Јувента“ и „WWIN“, као и генералног спонзора „Никшићко пиво“.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co