×

Свечано затворен “Кошаркашки камп 2023“

“Кошаркашки камп 2023“, који је у "Бањи Дворови" окупио 30 најталентованијих кошаркаша и коашркашица из читаве Републике Српске генерација 2009. синоћ је додјељивањем медаља свечано затворен, уз увјеравања да су малишани напредовали у спорту, те изградили нова пријатељства.

Подсјетимо, Кошаркашки савез Републике Српске свечано је 20. јуна отворио овај камп у Дворовима, у оквиру пројекта "Љетна школа спорта Републике Српске" Министарства породице, омладине и спорта.

Александар Ђурђевић, предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске, рекао је вечерас учесницима, током затварања кампа, да се нада да ће одавде понијети најљепше успомене.

"Сигуран сам да сте уз тренере напредовали, да сте изградили другарства, јер то што данас направите трајаће читав живот. Драго ми је да смо ми из Кошаркашког савеза Републике Српске имали прилику направити овај камп. Надам се да смо кроз акције које је Савез организовао дали допринос напретку дјеце", рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић је, подсјетимо, током отварања кампа рекао да је оно на чему се највише радило у претходне двије године када је ријеч о сазиву Кошаркашког савеза Републике Српске, управо рад са најмлађим и најталентованијим дјечацима и дјевојчицама.

"Овај камп је потврда тога", рекао је Ђурђевић.

Кошаркаш Марко Шћекић, легенда "Дрине" из Зворника, играч "Борца" и бројних других клубова, рекао је вечерас да му је драго што се ови кампови одржавају из године и годину и што се окупљају најталентованија дјеца.

"Сигурно је да на овим камповима дјеца могу доста да науче и напредују, али и да склапају пријатељства. То је нешто основно чему служе ови кампови - учење, напредак, познанства. Задовољан сам што се то одржава и драго ми је због тога", рекао је Шћекић за портал ИнфоБијељина.

Кошаркаш Милош Мирковић, који је у својој успјешној каријери носио и дресове "Партизана" и "Звезде", казао је да су овакви кампови кључни за развој младих спортиста.

"Окупљања дјеце су од изузетног значаја. Што се тиче кампова, наравно да су врло корисни, како због дјеце, тако и људи који су у организацији турнира, да се види гдје смо ми у датом тренутку. Ја се надам да ће се покушати у току једне године организовати што више таквих окупљања. То је према мом мишљењу врло важна ствар", рекао је Мирковић за портал ИнфоБијељина.

Ђурђевић се, подсјетимо, раније, током отварања кампа,  захвалио ресорном министарству и свима који су помогли да се овај камп организује.

"Морамо наставити да у будућности улажемо у наше најталентованије, јер то и јесте будућност и смисао постојања Кошаркашког савеза као и смисао бављења спортом", рекао је тада Ђурђевић и додао да сви не морају бити врхунски спортисти, али да је битно да сви израсту у добре људе, са добрим навикама.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co