×

Турнир региона КСС 2009 - неуспјешан дан за наше дјечаке

Другог дана турнирна КСС за 2009. годиште репрезентација Републике Српске забиљежила је два пораза.

Први сусрет смо играли против репрезентације ЦРКМ.

Виђена је квалитетна, али прије свега занимљива утакмица која је ријешена тек у продужетку. Првих десет минута сусрета протекло је у изједначеној игри и неријешеном резултату. У другом периоду наши кошаркаши играју много боље, дозвољавају противнику само 8 поена и на полувријеме одлазе са опипљивих +8.

У трећој четвртини, на жалост, потпуно друга слика. Противнички кошаркаши играју добро у нападу док нашу екипу заустављају на свега осам постигнутих поена, тако да је резултат поново био неријешен послије 30 минута игре. Последњи период протиче у изједначеној игри у којој ниједна екипа не успијева да направи осјетнију предност. Регуларни дио меча завршава резултатаом 62-62.

У додатних 5 минута боље се сналазе играчи ЦРКМ за коначан резултат 71-66 (16:16, 8:16, 22:14, 16:16, 9:4).

Други сусрет који смо играли против Западне Србије није донио толико узбуђења. Наши млади играчи су од самог почетка били у контра ритму те никако нису успјевали да повежу редове и пруже јачи отпор.

Послије првих 10 минута био је -12, а на полувремену већ -21. У другом полувремену наши кошаркаши долазе до даха. Трећи период добијају са 17:13, а последњи са 21:9. Довољно да се поправи утисак, али недовољно за преокрет. Коначан резултат на крају утакмице био је 60-54.

Данас је последњи дан турнира, а наша селекција ће имати прилику да поправи утисак против најбоље селекције Војводине.

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co