×

Турнир региона КСС 2009 - побједа и пораз за наше момке

Турнир региона КСС за дjечаке '09 годиште одржава се од петка 2. јуна до недеље 4. јуна 2023. године у спортској хали хотела Шумарице у Крагујевцу.

На турниру учествују екипе Централна Србија и Рашко-Косовскометохијски регион, Београд, Југоисточна Србија, Република Српска, Војводина и Западна Србија.

Турнир се игра по принципу свако са сваким – једнокружно.

Наша селекција први дан турнира одиграла је двије утакмице и забиљежила половичан успјех – побједу и пораз.

У првој утакмици наша репрезентација састала се са селекцијом Југоисточне Србије. Након велике борбе славили су наши кошаркаши резултатом 56-47 (15:13, 12:10, 11:10, 18:14). Током цијеле утакмице виђена је добра и квалитетна кошарка. Ниједна екипа није успјевала да направи озбиљнију разлику. Тек у последњем периоду наши кошаркаши праве +9 за прву побједу на турниру.

У другој утакмици првог дана турнира наши кошаркаши састали су се са селекцијом Београда. Од самог почетка „Београђани“ су показали боље расположење за игру. Играли су чврсту одбрану, док су у нападу лако постизали поене. Након првог периода имали су двоцифрену предност од +16. Други период протекао је у изједначеној игри. Играли смо добру одбрану, али напад поново није функционисао. Трећи и четврти период пролази углавном у изједначеној али ипак са благом предношћу селекције Београда за коначних 62-36 (26:10, 9:7, 12:9, 15:10).

У суботу нас очекују сусрети са ЦРКМ Србија и Западном Србијом.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co