×

Турнир региона КСС - И ДРУГИ ДАН УСПЈЕШАН, у гостима Светислав Пешић

На турниру региона Кошаркашког савеза Србије на којем учествује и селекција Републике Српске другог дана наши кошаркаши одиграчи су двије утакмице и забиљежили исто толико побједа.

Први дуел био је против ЦРКМ Србија.

Уводни период протекао је у изједначеној игри. Обје екипе играле су много боље одбрану него напад. У другом периоду наши кошаркаши задржавају добру одбрану али су у нападу много бољи и на полувремену имају +5. Како су играли у другом периоду тако су наставили и у трећем. Добро у одбрани, а разноврсно у нападу за двоцифрену предност на крају трећег периода. У последњој дионици игра се изједначено. Наши млади кошаркаши сигурно чувају предност и мирно приводе утакмицу крају за коначну побједу 46-56 (13:11, 7:14, 12:17, 14:13).

Селекцију Републике Српске, након утакмице обишао је Светислав Пешић селектор мушке сениорске репрезентације Србије.

Паузу између двије утакмице делегација КСРС искористила је да посјети Спомен комплекс Шумарице - мјесто страдања крагујевачких ђака у другом свјетском рату.

У вечерњем термину селекција Републике Српске играла је сусрет против вршњака из Западне Србије.

Утакмица је поново донијела добру и занимљиву кошарку. Од самог почетка дуела наши кошаркаши успоставили су свој стил игре. Играли су сигурно са много добрих потеза. Предност су градили кроз сваку четвртину не дозвољавајући противнику шансу за било какав преокрет. Коначан резултат на крају гласио је 61-71 (12:16, 11:19, 23:20, 15:16).

Последњег дана турнира очекује нас дуел са селекцијом Војводине. 

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co