×

Турнир региона КСС - Двије побједе првог дана за наше момке

Турнир региона КСС за дjечаке '10 годиште одржава се од петка 26. маја до недеље 28. маја 2023. године у спортској хали хотела Шумарице у Крагујевцу.

На турниру учествују екипе Централна Србија и Рашко-Косовскометохијски регион, Београд, Југоисточна Србија, Република Српска, Војводина и Западна Србија.

Наша селекција први дан турнира одиграла је двије утакмице.

У првој утакмици у којој су се састали са вршњацима из Југоисточне Србије славили су резултатаом 28-82 (4:20, 2:31, 10:11, 9:20). Од самог почетка утакмице наши играчи задају висок темпо игре. Жељни доказивања дјечаци из Српске играју сјајну одбрану и још бољи напад. Већ послије првог периода имају предност од +16, да би до полувремена та предност нарасла и до +25. Трећа четвртина донијела је колико толико изједначену игру, да би у последњем периоду наши играчи поново показали изврстан квалитет за убједљиву побједу 25-82.

У другој утакмици првог дана турнира наши кошаркаши састали су се са селекцијом Београда. За разлику од првог дуела ово је била много неизвјеснија утакмица. Селекција Београда лако добија први период игре у којем наши дјечаци нису успјели нападачки да парирају противнику. Други период доноси идентичну игру у којој наши млади кошаркаши не успијевају да пронађу игру за одбрану противника тако да су на полувремену имали минус од 13 поена (15-28).

Друго полувријеме доноси сасвим другачију слику. Изабраници тренера Гвоздерца и Калабе играју добар напад. Поеинтирају из свих позиција. До краја трећег периода изједначавају резултат да би у последњем периоду обезбиједили вриједну побједу 60-53 (9:14, 6:14, 24:11, 21:13).

Нашу екипу данас очекују два дуела и то против ЦРКМ Србија од 10:30 и Западне Србије од 20 часова.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co