×

Kaдети - Студент Игокеа шампион, кошарка у Српској има сјајну будућност

Млади кошаркаши СКК Студент Игокеа су шампиони Републике Српске у категорији кадета. Они су на финалном турниру Првенства Републике Српске за кадете славили у обје утакмице и заузели прво мјесто.

Турнир је донио занимљиве и неизвјесне утакмице.

У суботу у полуфиналним утакмица прво су се састале екипе Студент Игокее и Радника БНБ. Славили су кошаркаши Студент Игокее убједљивим резултатом 108-68. Од самог почетка наметнули су свој нападачки стил игре. Већ послије 10 минута имају предност од +14 коју су до краја само увећавали. Код домаћих истакли су се Немања Вученовић са 18 постигнутих поена док су Мићо Mиловановић и Андреј Вулета додали по 16 поена, и по 5 асистенција. Са друге стране Андреј Аћимовић је имао 37 кошева и 15 скокова.

Друга суботња утакмица у којој су се састале Дрина Принцип и Борац, донијела је добру и занимљивију кошарку. Први период протиче у нешто бољој игри кошаркаша Борца. Играју солидну одбрану, а у нападу углавном погађају тако да је послије првог периода имају +8. Други период доноси супротну ситуацију. Зворничани су ти који играју боље и на полувремену је само +2 за Бањалучане. Како су играли у другом периоду игре гости из Зворника настављају и у трећем периоду. Постижу чак 35 поена за 10 минута игре, али су и примили 25 што је довољно за +4 пред последњих десет минута. У последњем периоду играло се углавном кош за кош. Млади кошаркаши обjе екипе давали су последњи атом снаге да савлдају противника. При нерјешеном резултату 80:80 Виктор Ђуровић погађа за предност Борца, са друге стране Игор Братић половично је сигуран са линије за слободна бацања што је екипи Борца довољно за велику побједу и пласман у финале.

Најбољи играчи сусрета били су код Борца Виктор Ђуровић са 25 поена колико је имао и Игор БРатић из ОКК Дрина Принцип.

Утакмица за треће мјесто у којој су се састале екипе из ПКС Бијељина славила је екипа Радника БНБ против екипе ОКК Дрина Принцип. Кошаркаши Игора Михајловића добро почињу утакмицу. Послије првих десет минута игре имају двоцифрену предност. До полувремена Зворничани поправљају своју игру и заистају само 5 поена разлике да би пред одлучујућих десет минута разлика поново била двоцифрена. На два минута прије краја сусрета екипа Радника има сигурну игру и предност +8 (69:61) када се Зворничани буде. Веома брзо праве серију 7-0 и длазе до -1, 69:68. Тренер Радника БНБ реагује минутом одмора, али његови кошаркаши неспретно губе лопту и остављају могућност за шут противнику. На велику жалост екипе Владана Ерића, Лазар Гајић не погађа шут. Побједничку екипу предводио је Андреј Аћимовић са 33 постигнута поена.

Финална утакмица између СКК Студент Игокее и КК Борац играна је пред препуном двораном Центар у одличној атмосфери. Први период игре доноси нешто бољу игру „Студената“ који добром одбраном противнику дозвољавају само 15 поена. Други период игре млади кошаркаши Борца играју доста боље. Добром одбраном противнику дозвољавају само 14 постигнутих поена, али нису прецизни у нападу тако да је на полувремену 37-32. Трећи период протиче у изједначеној игри. Обје екипе играју добре одбране не дозвољавају противнику лаке поене. Последњи период, такође, доноси јаку и снажну одбрану. Ипак нешто боље играју кошаркаши Борца који на 6 секунди до краја поенима Виктора Ђуровића стижу до изједначења 69:69. Студент Игокеа послије добро одиграног напада преко Василија Куриџе на асистенцију Павла Ђурића долази до поена и великог славља.

У побједничкој екипи истакли су се Василије Куриџа са 23 поена док је 18 додао Лука Јовичић. Са друге стране по 16 поена постигли су Виктор Ђуровић (уз 9 скокова) и Давид Чегар.

Најбољи стријелац тунира са постигнутих 70 кошева је Андреј Аћимовић из КК Радник БН Баскет, док је најбољи играч турнира по избору тренера - Василије Куриџа - СКК Студент Игокеа.

Пехаре, признања и медаље уручила је Јадранка Тркуља технички секретар КСРС.

Резултати:
СКК Студент Игокеа КК Радник БН Баскет 108:68 (30:16, 25:20, 30:16, 23:16)
ОКК Дрина Принцип КК Борац 81:82 (14:22, 20:14, 31:25, 16:21)
КК Радник БН Баскет ОКК Дрина Принцип 69:68 (21:11, 17:22, 16:11, 12:24)
СКК Студент Игокеа КК Борац 71:69 (23:15, 14:17, 17:17, 17:20)

 

Коначан пласман:
  1. СКК Студент Игокеа
  2. КК Борац
  3. КК Радник БН Баскет
  4. ОКК Дрина Принцип

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co