×

Музеј спорта са поставком КСРС дочекује "Ноћ музеја"

Европска ноћ музеја је манифестација која се одржава у градовима широм Европе једном годишње са циљем промовисања културног наслијеђа, историје те подстицање јавности да истражује и ужива у културно спортским институцијама.

Музеј спорта, који се налази у склопу Спортске дворане Борик, Ноћ музеја 2023. обиљежиће активностима у вези са актуалном поставком “Кошарка Српске”. У четвртак, 18. маја 2023., од 20:00 до 24:00 часа, Музеј спорта ће бити домаћин јединствене вечери посвећене кошарци.

“Позивамо љубитеље спорта да дођу и истраже нашу актуелну поставку “Кошарка Српске” која доноси невјероватну причу о наслијеђу кошарке. Богата историја, разнолики експонати и прикази који ће посјетиоце провести кроз свијет кошаркашке страсти и успјеха. Од олимпијских медаља до легендарних дресова, ова изложба у Европској ноћи музеја ће одушевити свакога, без обзира јесте ли страствени обожаватељ кошарке или једноставно желите открити нешто ново.

Поводом нашег посебног догађаја, желимо и наградити наше вјерне посјетиоце. Хиљадити посјетилац поставке “Кошарка Српске” на овој вечери ће добити посебну поклон награду. Кошаркашка лопта и монографија “30 година Кошаркашког савеза Републике Српске”, те поклони Спортског центра “Борик” чекају свог срећног добитника!” рекла је Бранкица Баврлић, портпарол ЈУ СЦ “Борик”.

Програм:

  • 20:00 -21:00 Дружење са кошаркашима КСРС
  • 21:00- 22:00 Разговори о кошарци у Музеју
  • 22:00- 24:00 Обилазак поставке и дружење

Локација:

Музеј спорта, Алеја Светог Саве 48, Спортска дворана “Борик”

Музеј спорта за Европску ноћ музеја отвориће своја врата у ноћном термину. Не пропустите ову посебну прилику да доживите кошарку на јединствен начин! Својим иновативним приступом и разноликим садржајем, ова манифестација пружа посебно искуство посјетиоцима сваке године.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co