×

Приједор Спартак шампион Републике Српске

Кошаркаши Приједор Спартака славили су против Рогатице у четвртој утакмици финала доигравања AdmiralBet 1. МЛРС резултатом 66-82 (19:13, 20:21, 14:25, 13:13) те укупним резултатом 3-1 освојили титулу шампиона Републике Српске за сезону 2022-2023.

У утакмици која је одиграна синоћ у спортској дворани у Рогатици виђена је одлична кошаркашка представа.

Домаћи кошаркаши у самом уводу меча играју веома добро и сигурно. Већ на старту праве предност 7:0. Гости до првих поена долазе преко Коље Вучинића у трећем минуту сусрета. До краја периода гости поправљају своју игру, али домаћи имају предност од 6 поена разлике. Други период изабраници Данила Палалића играју много боље. На 2 минуте до краја полувремена имају заостатак од -1 (30:29), али се на одмор одлази резултатом 39-34.

У другом полувремену сасвим друга слика гостујуће екипе. У нападу играју доста сигурно и организовано док су одбраном зауставили скоро све покушаје домаћих кошаркаша. Веома брзо успостављају потпуну контролу над утакмицом. Послије трећег периода имају +6, а до краја утакмице и великих +16. Нису се домаћи предавали али нису успјевали да парирају гостима у другом полувремену. Треба истаћи да су Рогатичани комплетно друго поувријеме одиграли без првог плејмејкера Ненада Цвјетковића који је доживио повреду.

За најкориснијег играча проглашен је Немања Станковић кошаркаш КК Приједор Спартак.

Пехар прваку Републике Српске уручио је Владимир Шараба члан Управног одбора кошаркашкпог савеза Републике Српске, док је признање за најкориснијег играча доигравања уручио Драган Ћазић генерални секретар КСРС.

Тренер шампиона Републике Српске истакао је да је ово била јако тешка и захтјевна серија која се играла у ритму сриједа - субота.

- Сјајна сезона, мислим да смо апсолутно заслузили титулу. Желио би прво да честитам финалистима, играчима и тренеру Рогатице на доброј борби у финалу.  Јако тешка и интензивна финална серија. Доста притиска, тензије, и праве спортске борбе са обе стране. Били смо мало физички спремнија екипа, са мало дужом клупом и већом ротацијом, и вјероватно је то пресудило у финалу јер је било доста захтјевно играти у ритму сриједа-субота. Успјели смо наментнути свој ритам и то нам је доста помогло. Честитке мојим играчима, били су сјајни, прије свега поштени према себи, према мени, вриједно смо тренирали, вјеровали један другоме, били дисциплиновани и стрпљиви. Издржали су мушки ових 7 мјесеци. Веома сам поносан на њих.

МВП доигравања Немања Станковић такође је похвалио домаћу екипу и додао:

- Још једна тешка утакмица на "врућем" терену у Рогатици иако резултат тако не говори није била лака побједа за нас. Дошли смо у Рогатицу само са једним циљем, а то је да побједимо у четвртој утакмици и донесемо титулу у Приједор у чему смо и успјели. Прије свега бих честитао мојим саиграчима као и тренеру Данилу Палалићу и управи клуба на одличној сезони и историјском успјеху. Мислим да смо ове сезоне били најконстантнија екипа и да смо заслужено дошли до титуле шампиона Републике Српске. Све честитке и екипи Рогатице на борби у финалној серији и на свему што су урадили у овој сезони.

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co