×

Приједор на корак од пласмана у елиту

Кошаркаши Приједор Спартака савладали су синоћ у трећем мечу финалне серије AdmiralBet 1. МЛРС екипу Рогатицe резултатом 98:91 и тако повели 2:1 у укупном резултату.

Приједорчани сада имају двије меч лопте за титулу шампиона Републике Српске и пласман у првенство Босне и Херцеговине. Прву утакмицу играју у Рогатици, а евентуалну пету, мајсторицу, на свом паркету у Приједору.

Домаћа екипа добро улази у сусрет. Боље игра први период игре и већ средином периода имају +7 (15:8). Међутим необјашњиво стају и гости серијом 12:2 завршавају први период резултатом 17:20.

Како су играли крај првог периода, гостујући кошаркаши настављају и у другом те веома брзо одлазе на +8 (28:20). Ношени својим навијачима домаћи играчи се буде и праве серију 10:1 те враћају предност 30:29. Рогатичани тројком поново воде, али домаћи преко Коље Вучинића погађају за два уз слободно бацање, те још једним слободним бацањем Немање Станковића због техничке грешке клупи гостију бјеже на 34:32. Од тог тренутка па све до краја утакмице домаћи нису испуштали предност.

У последњем периоду игре изабраници Данила Палалића имали су максималних +13 (86-73). Међутим на самом крају утакмице гостујући кошаркаши успјевају да уведу меч у неизвјесност. Лука Радмиловић је на 41 секунду до краја имао шансу да доведе свој тим на -1, али погађа само једно бацање за 93:91. Након тога, Радмиловић губи лопту, а Бојан Лулић из полагања постиже два поена. Због неспортског понашања Радмиловић добија искључујућу грешку, а Лулић поенима са слободних бацања доводи свој тим до побједе и предности у серији од 2-1. 

Треба напоменути да су Рогатичани неколико пута бурно реаговали на судијске одлуке незадовољни суђењем.

Најефикаснији у Приједору и овај пут био је Немања Станковић са 33 поена, а томе је додао 10 асистенција и 7 скокова, док је Бојан Лулић убацио 18 уз 11 скокова. Код Рогатице 29 поена имао је Лука Радмиловић, а 20 је убацио Мирослав Милидарг који је имао и 12 скокова, ипак треба истаћи учинак Немање Окиљевића који је био близу новог трип-дабла - имао је 16 поена, 16 скокова и 9 асистенција.

Играч домаћих Александар Иветић се захвалио публици која је испунила дворану и била додатни мотив да се боре још јаче.

- Веома важна побједа за нас јер нисмо дозволили да се догоди "брејк" у финалној серији. Једна јако добра, занимљива утакмица за гледање, са пуно темпа и чврсте игре. Побједа је архивирана, идемо даље у серију са жељом да је завршимо, ако је то могуће, већ на следећој утакмици на њиховом паркету.

Четврта утакмица игра се већ у сриједу у Рогатици у вечерњем термину од 19 и 30.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co