×

Сјајном одбраном Рогатица изједначила у финалној серији против Приједора

Кошаркаши Рогатице побједом против Приједор Спартака резултатом 87:68 (22:13, 21:22, 16:16, 28:17) вратили су финалну серију на почетак. Доминантном партијом Рогатица је показала да је у одличној форми и да ће финале доигравања бити неизвјесније него икад.

Ношена сјајном енергијом са трибина и уводним тројкама Николе Пилиндавића, а потом и Дејана Ивковића за 6:0, Рогатица је одлично отворила меч. На крају првог периода домаћи су имали +9. У другом и трећем играна је изједначена кошарка у којима су изабраници Данила Палалића покушавали смањити предност - без већег успјеха. Предност коју су стекли на почетку меча Рогатица није испуштала ни у једном моменту.

Рогатичани у последњој четвртини додатно појачавају одбрану и одлазе на још већу разлику која у једном моменту износи и 22 поена предности. Пулени Драгана Којића знали су смирено и сигурно привести утакмицу крају за коначних  +19. Треба напоменути да је ово била најслабија кошгетерска утакмица Приједора у цијелој сезони 22-23, а то још више говори у прилог сјајној одбрани Рогатице. Осим тога, домаћи су Приједор добили њиховим оружјем пошто су, за разлику од прошлог меча, постигли више тројки (10-8).

Најефикаснији у побједничком тиму био је Дејан Ивковић са 24 поена, а играч утакмице Немања Окиљевић са постигнутих 13 поена уз 17 скокова и укупан индекс корисности 33. Двоцифрени су били још Ненад Цвјетковић са 18 односно Никола Пилиндавић са 14 кошева. Код Приједорчана најбољи су били Немања Станковић са 21 поеном и Бојан Лулић са 14 кошева и 13 ухваћених лопти.

Тренер домаће екипе прокоментарисао је утакмицу посебно истичући одличну одбрану његовог тима и навијаче који су по ко зна који пут били вјетар у леђа.

- Игра се кошарка достојна финала, прва утакмица је била доста неизвјесна и занимљива, играли смо добро, нисмо имали спортске среће у звршници.  Преузмам одговорност за пораз. Друга утакмица много боља за нас, моји момци су испоштовали све сто смо договорили, поготово у одбрани, а из одбране дође и добар напад, плус је било одлично навијање тако да побједа синоћ није могла изостати. Крајњи резултат говори да је било лако, међутим ово је била јако тешка утакмица. Честитао бих Приједору на фер и коректној игри, као и Рогатици на побједи.

Наредна утакмица се игра већ у суботу 29. априла 2023. године у СД "Младост" у Приједору.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co