×

Послије велике драме Приједор Спартак повео у финалној серији

Кошаркаши Приједора Спартака послије велике борбе у одличној утакмици савладали су Рогатицу након продужетка резултатом 100:95 (24:22, 24:23, 17:22, 19:20, 15:10). Домаћи кошаркаши су са великом муком одбранили предност домаћег терена у финалу првенства Републике.

Домаћим кошаркашима су припале три четвртине овог сусрета. Изабраници Данила Палалића водили су константно, али нису могли направити двоцифрену предност. Гостујући кошаркаши су се константно борили пружали добру игру и вребали грешку домаћих. Све до финиша трећег периода нису успјевали да преузму предност али након везаних поена Немање Окиљевића по први пут долазе у предност при резултату 61:63. Ипак поенима Сергеја Тодоровића у самомом финишу трећег периода домаћи имају предност пред последњих десет минута 66:65.

Почетком четвртог периода гости настављају са добром игром. Након тројке Николе Пилиндавића имају и +4, 70:74. Серијом 8:0 (Коља Вучинић постиже 6 поена) домаћи праве преокрет. Ипак финишу утакмице слиједи драма. На три минуте до краја послије поена Александра Мркајића је потпуни егал 80:80. Лазар Дражић погађа тројку, али узвраћају Радмиловић и Окиљевић за 83:84 на 35 секунди до краја. Одиграли су гости организовану и добру одбрану, Станковић је заустављен на полагању са звуком сирене. На 18 секунди до краја Приједорчани праве фаул на Николи Пилиндавићу. Послије половичног учинка са линије пенала Приједор има два поена заостатка и посљедњи напад. Станковић је држао лопту до последњег тренутка када је снажним продором отишао до коша Рогатице за изједначења и продужетке.

У продужецима егал утакмица и даље, а на минут и по до краја Немања Окиљевић поентира за +1 Рогатице, 91:90, Лулић погађа за два, а двије везане тројке убацује Сергеј Тодоровић за 98:93. Послије друге, било је јасно да ће Приједор сачувати домаћи терен, а до краја меча само још погађају Иветић и Окиљевић за коначних 100:95.

Најефикаснији у Приједору био је Немања Станковић са 27 поена, а додао је девет скокова и шест асистенција док је Бојан Лулић је постигао 25 поена уз исти број ухваћених лопти. Код Рогатице Немања Окиљевић је пружио фантастичну партију, био је надомак новог трипл дабл учинка - имао је 29 поена, уз 16 ухваћених лопти и 8 асистенција. Ненад Цвјетковић је убацио 18 кошева уз 6 асистенција, а Лука Радмиловић 17 уз по 4 скока и асистенције.

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co