×

Изложбена поставка "Кошарка Српске" у Музеју спорта у Бања Луци

У Музеју спорта у Бањалуци отворена је изложба "Кошарка Српске", која представља  показатељ историје и данашњице е тековине овог спорта.

Предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Александар Ђурђевић изјавио је да Музеј окупља кошаркашке клубове у оквиру савеза који је обиљежио 30 година рада.

"Кошарка је један од наших најтрофејнијих спортова. Ту су многе значајне медаље, међународне и регионалне, као и на нивоу Републике Српске и БиХ", рекао је Ђурђевић новинарима у Бањалуци.

Он је подсјетио да Кошаркашки савез Републике Српске окупља око 90 кошаркашких клубова, док се кроз поставку у Музеју настоји показати дио њихових најзначајнијих успјеха.

Директор Спортског центра "Борик" Ненад Талић истакао је да је много труда и рада уложено у постављање изложбе "Кошарка Српске".

"Покушаћемо приказати све успјехе наших кошаркаша. 30 година њиховог труда, рада и зноја преточили смо у овој изложби", нагласио је Талић.

Присутнима су се обратили још Саша Чађо репрезентативка Србије и Мирна Савић Бањац савјетница градоначелника. Отварању изложбе присуствовала је и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић.

Организатор изложбе је Кошаркашки савез Републике Српске у сарадњи са Спортским центром "Борик". Изложба ће бити отворена наредна три мјесеца радним данима од 7.30 до 15.30 часова.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co