×

Рогатица у великом финалу

Кошаркаши Рогатице синић су савладали Дрину Принцип резултатом 57-54 (18:16, 17:19, 9:4, 13:15) и укупним резултатом 2-1 обезбиједили велико финале доигравања у оквиру АdmiralBet 1.МЛРС.

У препуној сали у Рогатици и одличној атмосфери коју су приредили навијачи домаћих виђен је прави плејоф меч, тврд и неизвјестан до самог краја.  Ниједна екипа није имала предност већу од 6 разлике, све вријеме је то била утамица на "једну лопту", у којој, уз дозу спортске среће, побједу ипак односе домаћи кошаркаши.

Одлучујућу тројку погодио је Дејан Ивковић из корнера на минут до краја сусрета при резултату 51:51 за +3 домаћих кошаркаша. Након тога Рогатичани имају прилику побјећи и на пет поена разлике али је Мркајић половичан са линије пенала. На другој страни Зоран Купусовић погађа важну тројку за 55:54, a затим на 11,5 секунди до краја играчи Дрине Принцип фаулирају Николу Пилиндавића који погађа оба слободна бацања за 57:54. Зворничанима остаје довољно времена за последњи напад, а шут за три поена узима Алекса Стојановић али промашује за невиђено славље домаћих навијача.

По 11 поена у побједничком саставу убацили су Дејан Ивковић, Ненад Цвјетковић и Никола Окиљевић који је додао и 10 скокова. Код гостију Страхиња Младеновић је убацио 13 поена, а двоцифрени су били још Зоран Купусовић и Душан Кнежевић са по 10 поеана, притом је потоњи ухватио и 12 скокова.

Играч домаће екипе Стефан Окиљевић говорио је за портал КСРС и притом похвалио противничку екипу.

- Веома тешка утакмица иза нас, права полуфинална с пуно контакта, на крају ми смо имали мало више среће. Честитам Дрини на фер и коректној игри, да су они ушли у финале умјесто нас не би било незаслужено. Ми се већ од сутра спремамо за велико финале, покушаћемо да заборавимо ову утакмицу што прије и да одиграмо добро у првој финалној утакмици против Приједора.

Рогатица овом побједом излази на мегдан Приједору који је још раније, против Радника, обезбиједио финале, а прва финална утакмица се игра већ за викенд.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co