×

Приједор у финалу - 12 тројки Станковића, Дрина продужила серију

Кошаркаши Приједор Спартака савладали су у Бијељини Радник БНБ резултатом 69:90 (16:42, 17:11, 18:21, 18:16) и укупним резултатом 2-0 постали први финалисти AdmiralBet 1. МЛРС. 

Од самог почетка утакмице изабраници тренера Данила Палалића дали су до знања да их интересује само побједа. Добрим нападом, прије свега Немање Станковића, који је био нерјешива енигма за домаће кошаркаше затрпавали су кош Бијељинаца. Већ послије првог периода гостујући играчи имали су +26.

Остатак сусрета протекао је у мање-више изједначеној игри у којој су домаћи покушавали смањити заостатак али без већег успјеха. Треба напоменути и то да је тренер гостију Данило Палалић пружио шансу свим својим играчима одмарајући најбоље појединце.

Објективно, Приједор је поново искористио чињеницу да је Радник био без Кокоруша, Попадића и Кецмана, те са ротацијом од седам играча Семберци нису могли парирати расположеном противнику.

Осим Станковића, који је убацио је 42 поена, од тога 12 тројки, а томе је додао шест скокова уз четири асистенције и постигао готово половину поена своје екипе, двоцифрен је био још Бојан Лулић са 14 постигнутих поена.

Код Радника, Рајко Спасојевић је имао 18 поена, а Ђорђе Цуровић 14 поена уз 13 скокова. Занимљиво је да су ова два играча због скраћене ротације одиграли свих 40 минута сусрета.

Најбољи појединац сусрета са учинком (12 тројки) који се ријетко виђа на нашим просторима, Немања Станковић, дао је кратку изјаву за портал КСРС.

- Иако смо Радник победили прије синоћњег сусрета сва 3 пута, и то двоцифреном разликом, ушли смо и у овај други полуфинални меч веома мотивисано са великим респектом. Желели смо да завршимо серију у своју корист без одигравања "мајсторице", тако да смо већ после прве четвртине и велике разлике решили питање победника. Честитао бих мојим момцима као и тренеру и управи клуба на побједи у полуфиналној серији те пласману у финале. Раднику бих пожелио срећу наредне сезоне и да покушају да се врате у Премијер лигу јер сматрам да им је тамо место.

Дрина Принцип је у другом полуфиналном мечу на домаћем терену побиједила Рогатицу резултатом 84-69 (15:13, 21:18, 17:19, 31:19).

Иако је на крају предност износила 15 кошева, меч је протекао у резултатској клацкалици, а гости у прве три четвртине ниједном нису били у двоцифреном заостатку већ су држали прикључак.

Утакмица је преломљена у посљедњој четвртини када је дужа клупа Зворничана дошла до изражаја, а тад је прорадио и шут за три поена којим су сломили противника.

Страхиња Младеновић је у побједничком тиму убацио 21 поен, Бојан Матић је имао 14 уз 11 скокова, Зоран Купусовић је додао 12, а Душан Кнежевић девет уз 11 скокова. Код гостију чак шест играча са двоцифреним учинком - Никола Пилиндавић 14, Мирослав Милидраг 13, Немања Окиљевић и Лука Радмиловић по 11, а Ненад Цвјетковић и Дејан Ивковић су дали по 10 поена.

Мајсторица између Рогатице и Дрине Принцип се игра следеће сриједе у Рогатици, а термин ће бити накнадно објављен.

 
Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co