×

Стартовала Мини лига за попуну AdmiralBet 1.MЛРС

Протеклог викенда стартовала је Мини лига за попуну AdmiralBet 1. МЛРС. Одиграна су два сусрета, у једном су славили домаћини, а у другом гости.

Утакмица која је одиграна у Бијељини, иако најављивана као дерби, који ће донијети квалитетну и занимљиву кошарку, ипак није оправдала очекивања. Гости из Градишке славили су без већих проблема резултатом 47-78 (12:22, 7:22, 14:10, 14:24). Од самог почетка меча кошаркаши Старса су дали до знања да их занима само побједа. Одличном одбраном и солидним нападом већ средином првог периода остварују велику предност од +11 (4:15), коју ће задржати до краја те четвртине.

Други период игре протиче у још већој доминацији изабраника Драгана Мичића – Ђере. Играју фантастичну одбрану дозвољавајући Бијељинцима свега 7 поена, тако да се већ на полувремену при резултату 19:44 назирао побједник. У трећој четвртини домаћи играчи играју много боље у одбрани. Гости су лимитирани на 10 постигнутих кошева, али поново шкрипи у нападу те не успијевају значајније смањити предност.  Последњи период поново доноси одличну игру гостију. Разлика се константно повећавала за коначних +31.

Госте су предводили Александар Смиљанић са 27 поена и 14 скокова те Никола Грујић који је додао 19 поена. Код домаћих једини вриједан помена и једини двоцифрен био је Никола Ђорђић са 11 поена.

Кошаркаши Дарија Чојића уколико желе пласман у AdmiralBet 1. МЛРС мораће много боље одиграти у следећем колу када дочекују екипу Јахорине. Са друге стране Старс Баскет дочекује Братунац у својој дворани у Градишци.

У сусрету који је одигран на Палама између Јахорине и Братунца славили су убједљиво домаћи кошаркаши резултатом 99-78 (20:15, 28:16, 25:29, 26:18).

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co