×

Полуфинале: Приједор сигуран, драма у Рогатици

Приједор Спартак је повео 1:0 у полуфиналној серији доигравања против Радника БНБ из Бијељине у оквиру AdmiralBet 1.MЛРС.

Најбољи клуб регуларног дијела сезоне је славио на домаћем терену резултатом 85:71 (21:15, 25:15, 22:21, 17:20). Од самог почетка сусрета играчи Приједора дају до знања да их интересује само побједа. Играју снажно и јако у одбрани тако да гостима дозвољавају само 15 поена у првом периоду. У другом периоду су још доминантнији - противник поново постиже само 15 поена док домаћи уписују 25, за укупну разлику на полувремену од +16 (46:30).

Друго полувријеме протиче углавном у изједначеној игри. Домаћи сигурно држе предност док Бијељинци немају снаге за преокрет. Неиграње Дејана Kокоруша, Алексе Попадића и Јовице Kецмана домаћи нису могли надокнадити те је пораз био неминован.

Најзаслужнији за побједу Приједорчана био је управо бивши играч Радника БНБ, Немања Станковић, који је одличном партијом водио домаћи тим са 27 поена, од чега чак седам тројки (7/14), а имао је и 8 асистенција уз по 4 скока и украдене лопте. Бојан Лулић је помогао са 17 поена и 9 скокова, а двоцифрен је био још Коља Вучинић са 11 поена. Код Радника блистао је Ђорђе Цуровић са 29 поена, 10 скокова и 5 асистенција, али без праве подршке саиграча.

Тренер домаћег састава Данило Палалић био је веома задовољан послије утакмице.

- Честитке мојим играчима на побједи као и гостима на доброј игри. Успјели смо повести у серији са 1-0, одиграли смо доста добро, са добром енергијом и жељом. Руку на срце екипа Радника БНБ је била доста ослабљена, нажалост због повреда и неиграња два битна играча, и одајем признање колеги Тодићу и његовим играчима на борбености. Окрећемо се другој утакмици, ово је тек полувријеме и покушаћемо да будемо добри и сконцентрисани и у наставку серије.

У другом полуфиналну, у недељу, састале су се друга и трећа екипа регуларног дијела првенства, КК Рогатица и ОКК Дрина Принцип. У веома доброј и квалитетној утакмици славили су домаћи кошаркаши тијесним резултатом 62-59 (12:7, 16:15, 21:21, 13:16).

Био је то тврд и захтјеван меч на мали број поена, уз доста грешака играча обје екипе. Како смо и најавили, утакмица је била неизвјесна до самог краја. Гостујућа екипа неколико пута је била у двоцифреном заостатку али се добром игром увијек враћала у меч. Почетак утакмице протекао је у доминацији Рогатичана - у првом дијелу почетног периода поентира само домаћа екипа. На четири минута до краја периода имају 7:0. У другом дијелу гости се полако буде и на први одмор се одлази са резултатом 12:7.

Други период, поново боље почињу домаћи који успијевају направити и прву двоцифрену предност од +10 (21:11). Серијом погодака Душана Кнежевића Зворничани се враћају у игру па се на полувријеме одлази резултатом 28:22. Трећи период углавном протиче у изједначеној игри. Међутим, играчи Драгана Којића поново стичу двоцифрену предност на само минут до краја периода али гости серијом 5:0 поново враћају утакмици неизвјесност. 

Последњи период је донио продужетак неизвјесности и праву драму у финишу. Гости су на 30 секунди до краја, при резултату 61:59, имали два напада која нису успјели реализовати, прво Саша Лазић, а затим и Ђорђе Мичић. Са друге стране домаћи реализују само једно од четири слободна бацања (укупно су шутирали 17-30, гости 7-13), што их је могло скупо коштати. На крају је Зоран Купусовић имао шут за изједначење али је промашио за коначан резултат 62-59 и велико славље домаћих за предност од 1-0 у серији.

Код Рогатице најбољи стрелац је био Ненад Цвјетковић са 16 поена, а том учинку је додао и 6 асистенција и 4 скока. Дабл дабл учинак је имао Немања Окиљевић са по 10 скокова и асистенција. Код Дрине су се истакли Душан Кнежевић и Ђорђе Мичић са по 15 поена, с тим што је Ђорђе имао и 11 ухваћених лопти.

Тренер гостију Владан Ерић прокоментарисао је сусрет за портал КСРС.

- Нападачки лоше отварање обје екипе, посебно наше. Домаћи остварују благу предност на старту и успијевају да је одрже до краја. Имали смо предност у свим елементима игре осим у изгубљени лоптама и слободним бацањима. Примјетан је био психолошки притисак код обја тима, што је утицало на велики број промашених "зицера", посебно наших играча у битним моментима утакмице. Све у свему, једна права "мушка кошарка", гдје су се домаћини боље снашли и честитам им од срца, био је искрен Ерић.

Узвратни мечеви полуфинала доигравања играју се наредног викенда у Бијељини и Зворнику, а пролаз у финале ће обезбиједити екипе које прве дођу до двије побједе.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co