×

Почиње доигравање AdmiralBet 1. МЛРС

Овог викенда почиње доигравања у оквиру AdmiralBet 1. МЛРС за сезону 2022-2023.

Приједор ће у петак бити домаћин првог полуфиналног меча у коме се састају Приједор Спартак и Радник БНБ. У регуларном дијелу сезоне домаћи су славили без већих проблема у обје утакмице тако да у двомеч улазе као благи фаворити. Изабраници тренера Палалића играју одлично, а једини пад форме се десио средином марта када су тијесно и неочекивано изгубили у двије утакмице заредом, једну са 2, а другу са 3 поена разлике. Са друге стране гости из Семберије имају доста кадровских проблема, упитан је наступ и најбољег играча, Јовице Кецмана.

Тренер домаћег састава, Палалић, је као и увијек опрезан пред предстојеће дуеле.

- Опет играмо се екипом Радника из Бијељине, прву утакмицу на нашем терену. Упркос побједама у регуларном дијелу не очекујем нимало једноставно полуфинале јер се ради о квалитетној екипи. Желимо се добро припремити за изазове и радујемо се плејофу за првака Републике Српске – каже Палалић.

У другој утакмици састају се Рогатица и Дрина Принцип - недеља, 09. април од 18 часова. У регуларном дијелу првенства обје екипе су славиле на свом терену. Биће ово дуел старих противника који се веома добро познају, а оба  у овај дуел улазе са највишим амбицијама.

Тренер домаћих за наш сајт истиче

- Другу годину заредом смо у плејофу, дакле искусни смо, ове године смо поправили пласман у регуларном дјелу крецемо са друге позиције. Играмо пртив екипе Дрине која је такодје искусна и веома слична нама, тако да би предност томацег терена могла да пресуди ко пролази у финале.

За стручни коментар полуфиналних утакмица замолили смо и тренера Слободе 73 Дејана Кукавицу.

- Уз пуно уважавање екипе Радника БНБ мислим да су Приједорчани благи фаворити и да имају веће шансе за финале. Играју јако добро ове сезоне. Пред само доигравање ушли су у мању кризу али су на крају показали да је иста иза њих. Води их искусан тренер који зна шта хоће. Са друге стране пуни респект и за екипу Радника јер су имали  много потешкоћа ове сезоне у виду повреда. Упитно је да ли ће Кецман уопште наступити... добра су екипа али мислим да су у овом моменту Приједорчани за нијансу бољи.

Прокоментарисао је и дуел у Рогатици, за који сматра да ће бити знатно неизвјеснији.

- Други дуел ће одлучивати свака лопта, а играће се вјероватно на три утакмице. Екипа Дрине има шири ростер али мора да подигне форму јер је Рогатица одлична и искусна екипа, поготово на домаћем терену гдје су готово непобједиви. Биће ово јако занимљив дуел - завршио је Кукавица.

Позивамо све љубитеље кошарке у Приједору и Рогатици да у што већем број посјете спортске дворане и пруже подршку својим тимовима.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co