×

Имган шампион Републике Српске за сезону 2022-23

Екипа Игмана из Источне Илиџе освојила је титулу првака Републике Српске за кошаркашице. Оне су славиле укупним резултатом 3-0 у фуналној серији доигравања у оквиру AdmiralBet 1.ЖЛРС.

До велико успјеха стигле су синоћ, убједљиво побједивши екипу ВБСа из Теслића резултатом 98:65 (29:14, 21:10, 23:17, 25:14).

Изабранице Зорана Шеховца потврдиле су епитет фаворита у лиги, a шампионски пехар освојиле су са само једним поразом током цијелог првенства.

Први период меча је протекао у изједначеној игри. Највећа предност коју су имале Илиџанке износила је +7 средином уводног периода. Већ у другој четвртини домаће играчице подижу ниво игре и показују раскошни таленат, играју снажну одбрану и веома паметно у нападау тако да се на одмор одлази са великих +16 (50:34).

Гошће преко Маје Ђурић, која постиже 10 везаних кошева, колико-толико парирају домаћим у трећој четвртини али без неких већих шанси за преокрет. Маријана Шеховац и Александра Зиројевић су имале одговор на сваки покушај ВБСа. Након тога изабранице Вање Субашића као да су се предале, последњих десет минута поново протиче у доминацији домаћих за убједљиву побједу и велико славље у дворани "Србија".

Најзаслужнију за тријумф домаћих, Маријану Шеховац, преплавиле су емоције у загрљају најближих.

- Завршили смо лигу на најбољи могући начин испунивши циљ који је постављен на самом почетку такмичења. Лијепа атмосфера у дворани, добра игра и пехар на крају су одлична награда за успјешну сезону, - кратко је изјавила за наш портал.

На њене ријечи се надовезао и први стратег шампионки Зоран Шеховац, који је истакао да је за њега изузетно важно што се током такмичења афирмисало неколико нових младих играчица.

- На почетку сезоне Управа клуба је поставила јасан циљ за протеклу сезону, који је био освајање титуле првака Републике Српске. Кроз цијелу сезону били смо тим у коме је свака играчица дала свој допринос побједама, како оне које су чиниле костур екипе, тако и оне најмлађе. Драго ми је што су се кроз ове утакмице афирмисале и стасале младе играчице на које ћемо се моћи ослонити наредне сезоне у Премијер лиги БиХ. Највећа побједа јесу пуне трибине наших суграђана на домаћим утакмицама и чињеница да смо поново женски спорт дигли на виши и озбиљнији ниво у нашем граду. Честитамо Савезу на одлично организованој лиги и вицешампиону екипи "WБС" из Теслића на фер и коректним финалним утакмицама.

Најбоља на паркету је била већ поменута Маријана Шеховац са фантастичним учинком од 33 убачена поена, 18 ухваћених лопти и 5 асистенциоја, а пратила ју је Александра Зиројевић са 24 коша. Код гошћи до самог краја се борила Маја Ђурић нанизавши 28 поена, али права подршка саиграчица је изостала, па су двоцифрене још биле само Нина Каменчић и Ана Којић са по 11 поена.

 

Златне медеље побједницама, као и сребрене екипи ВБСа је уручио Драган Ћазић, генерални секретар Савеза, а шампионски пехар Владимир Шараба, члан Управног одбора КСРС.

Финална утакмица је одиграна пред око 450 гледалаца у СД "Србија" у Источном Сарајеву.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co