×

Никад занимљивији расплет у AdmiralBet 1.МЛРС

Овог викенда на реду је последње 22. коло регуларног дијела сезоне у оквиру AdmiralBet 1. МЛРС, а све утакмице се играју у недељу 02. априла.

У тридесет година дугој историји свједоци смо сигурно једне од бољих сезона. Видјели смо много занимљивих утакмица, великих преокрета, врхунских појединачних учинака и оно што смо сви прижељкивали - дочекали смо последње коло које ће одлучивати о скоро свим битнијим позицијима на табели.

Недељне утакмице одлучују о лидеру на табели после регуларног тока сезоне, Приједор и Рогатица су изједначени са скором 17-4, с тим што Приједор има бољи међусобни скор. Дрина Принцип и Радник се боре за трећу позицију и евентуално лакшег противника у доигравању, а најинтересантнија ситуација је на зачењу, гдје се за опстанак у лиги боре Варда ХЕ и Дервента - и једни и други на скору 6-15.

Кренућемо из Бијељини гдје Радник БНБ дочекује Приједор Спартак. Ово би на папиру требао бити дерби последњег кола али домаћи нису у форми у каквој су били у првом дијелу сезоне и питање је колики отпор могу пружити. Након што су прије три дана изгубили у заосталој утакмици од Слободе 73 пропустили су прилику (лошији међусобни скор) да осигурају треће мјесто на које се могу вратити једино ако побједе, а да Дрина Принцип изгуби од екипе Олипма. Приједор се, опет, након два везана пораза у прошлом колу доминантно вратио на побједнички колосјек уништивши Олимп са преко 30 кошева разлике. Радује их и коначно добра партија Бојана Лулића који је након неколико слабих утакмица поново онај стари - кандидат за МВПа првенства. Утакмица се игра у СД Гимназије у Бијељини од 15 часова.

Скоро све утакмице овог викенда имају велики резултатски значај бар за један тим у дуелима, али у Рогатици побједа игра улогу и једнима и другима. Рогатица је свакако велики фаворит на папиру и морају да побједе уколико желе на прво мјесто, али и да се надају поразу Приједора у Бијељини. Њихов противник је Варда ХЕ која се бори за опстанак, а које је у серији од 7 везаних пораза (нерачунајући службени резултат против Сокоца). До прије пар кола нису се надали оваквом расплету пошто су били неколико побједа испред Дервенте, али ситуација се нагло промијенила и сада си у незавидном положају. Срећна околност за њих је што су бољи у међусобном скору са Дервентом, али момци Николе Нединића су у одличној форми, везали су три побједе и играју код куће против екипе (Студент Игокеа) који нема императив побједе.

У осталим мечевима, Олимп у Шековићима дочекује Дрину Принцип којој је неопходна побједа уколико жели стартовати са треће позиције у плејофу. Слобода 73 осокољена са четири везане побједе дочекује Сутјеску у једином мечу који нема велики резултатски значај - оба тима су сигурна у средини табеле.

Већ поменута Дервента, која је у једном моменту била прежаљена, добрим резултатима у последњим колима дошла је у ситуацију да у утакмици са Студент Игокеом сама одлучује о својој судбини.

Позивамо све љубитеље игре под обручима да у што већем броју посјете спортске дворане у Српској и уживају у интересантној завршници регуларног дијела првенства AdmiralBet 1.МЛРС.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co