×

Meч лопта за Игман, ВБС за продужетак серије

Сутра нас у Источном Сарајеву очекује трећа утакмица финала доигравања АдмиралБет 1. ЖЛРС.

Кошаркашице Игмана из Источне Илиџе воде са 2-0 у серији и имају меч лопту за освајање шампионске титуле пред домаћим навијачима.

Током цијелог тока такмичења Илиџанке играју у одличној форми. Дружина коју на терену предводи сјајна Маријана Шеховац претрпјела је само један пораз до сада, па је јасно да су оне фаворити и у овом сусрету.

Тренер домаћих, Зоран Шеховац, открива да су још на старту сезоне поставили високе циљеве те би евентуални сутрашњи тријмф био испуњење истих.

- Задовољан сам игром својих играчица у претходним колима, али још увијек нисмо показали свој максимум. Екипа ВБСа је млада, мотивисана екипа која је сваку досадашњу утакмицу одиграла борбено. На почетку првенства смо поставили циљ који би испунили сутрашњом побједом.

Како би направиле ново изненађење (пласман у финале шампионата то сигурно јесте) Теслићанке морају одиграти изнад својих очекивања, а одличним Маји Ђурић, Нини Каменчић и Николини Ковачевић мора се придружити још неко, поготово са клупе, која није дала никакав допринос у прошлом мечу.

Уколико кошаркашице Игмана тријумфују осовјиће титулу првака РС и пласман у лигу БиХ, са друге стране, побједом изабраница тренера Вање Субашића серија се поново сели у Теслић.

Утакмица се игра у суботу, 01. априла 2023. године од 20 часова у СД "Србија" у Источној Илиџи.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co