×

Слобода више није изненађење, Дервента за наду, продужеци у Фочи

Претходног викенда одиграно је претпоследње коло у оквиру AdmiralBet 1.МЛРС, а и овог пута било је изненађења и узбудљивих завршница.

Како се ближи крај сезоне, тако и кошаркаши новоградске Слободе 73 играју све боље и боље те су након Приједор Спартака савладали још једног фаворита за прво мјесто. Изабраници Дејана Кукавице славили су у гостима против  Дрине Принцип резултатом 57-67 (16:16, 13:20, 20:14, 8:17).

Први период игре протекао је у уједначеној игри. Углавном се играло кош за кош. Ниједна екипа није успјевала да оствари значајнију предност. Како су играли у првом периоду настављају и у другом. Углавном се игра „на један“ посјед све до минут и по до краја периода када Стефан Радиновић серијом од три узастопне тројке свој тим води на +7 на полувремену. Трећи период игре протиче у нешто бољој игри домаћих. Успјели су колико-толико да стабилизују игру у одбрани тако да су свели Слободу на само 14 поена. У нападу постижу пар лаких поена и пред последњи период игре имају -1. Свјесни да морају нешто промијенити у игри да би сломили отпор гостију Зворничани још више појачавају у одбрани али без успјеха. Поново се игра поен за поен са благом иницијативом Слободе све до пет минута прије краја меча када гостујући кошаркаши затварају свој кош и серијом 9:1 одлучују побједника за коначних 57-67.

Домаћи разлог пораза могу потражити у јако слабом скоку јер су гости имали 27 скокова наспрам 15 домаћих играча, те лошој реализацији слободних бацања 6-15. Гостима вјероватно остаје жал за бољим пласманом због резултата из првог дијела сезоне када су неколико утакмица изгубили са кошем или два разлике, али их исто тако може радовати игра у последњих неколико утакмица када су показали да се могу носити са свима у лиги.

Слободу је до тријумфа предводио сјајни Урош Подрумац са 20 поена. Запажен учинак остварили су још Стефан Радиновић са 14 и Срђан Стакић са 10 поена. У зворничком тиму са 14 поена најефикаснији је био Страхиња Младеновић.

Тренер гостујуће екипе Дејан Кукавица био је веома задовољан послије утакмице.

- Од самог почетка првенства вјеровао сам у своје кошаркаше. Добра смо екипа, способна да кад одиграмо како треба побиједимо сваког у лиги. У првом дијелу неколико побједа нам је „побјегло“ али смо сачували вјеру у наш квалитет. Уколико успијемо задржати ову екипу вјерујем да у следећој сезони можемо много више.

Кошаркаше Слободе, већ у четвртак (30.03.) очекује гостовање у Бијељини у одгођеном сусрету са Радником.

Дервента је убједљиво савладала екипу Радника из Бијељине резултатом 97-75 (27:18, 15:18, 27:16, 28:23). Домаћи су се нашли у ситуацији да просто морају побијеђивати да би избјегли предпоследње мјесто које не обезбјеђује опстанак у лиги за наредну сезону. Домаћој екипи је ишло на руку што су Бијељинци осигурали наступ у доигравању тако да побједа није била под „морање“.

Почетак сусрета донио је добру игру Сембераца. Контролисали су и игру и резултат до средине првог периода када домаћи тим појачава темпо и веома брзо серијом 9:0 преузима предност. До краја периода сигурном игром домаћих разлика се повећава на великих 27-18.  Други период игре протиче у изједначеној игри. Домаћи долазе до максималне предности од 42:29, али кошаркаши Радника брзом серијом од 7:0 пред сам крај четвртине враћају наду за преокрет.

Након паузе играчи Радника подижу ниво игре и новом серијом 8:0 на кратко долазе до предности. Ипак, Дервента брзо успоставља контролу над утакмицом. Затварају све прилазе свом кошу док су у нападу доминанти те на крају периода имају 69-52.  И у последњњм периоду домаћа екипа доминира на обје стране терена. У једном тренутку имали су и нестварних +31 тако да је сусрет мирно приведен крају.

Стефан Милошевић поново је био најефикаснији у дресу Дервенте са 24 постигнута поена, док су по 21 постигли Дејан Јовановић и Вељко Чечавац, који је имао и 19 скокова. Код гостију истакао се Ђорђе Цуровић са 28 поена.

Тренер домаћих Никола Нединић вјерује да његов тим заслужује да и даље игра прву лигу те да то потврђују резултати у последње вријеме.

- КК Радник је једна од најбољих екипа Републике Српске. Чекао нас је нимало лаган задатак и максимално смо ушли у меч од првог минута. Наш тим посједује изузетан квалитет, а јучерашња побједа над Радником је доказ да наш тим заслужује прволигашки статус. Овим путем честитамо гостима на фер и коректној борби и желимо им успјешан наставак сезоне, - рекао је Нединић.

Кошаркаши Дервенте у посљедњем колу регуарног дијела сезоне дочекују Студент Игокеу.

У осталим сусретима Варда ХЕ је савладала СКК Студент Игокеа резултатом 62-74 (19:17, 04:19, 21:14, 18:24). Сутјеска је у Фочи, у једном од најинтересантнијих сусрета ове године, после два продужетка савладала Академац резултатом 85-84 (11:21, 20:14, 15:19, 18:10, 07:07, 14:13) док се Приједор Спартак након два везана пораза вратио на побједнички колосјек убједљиво савладавши Олимп резултатом 112-81 (25:21, 36:15, 33:20, 18:25).

Последње коло у оквиру AdmiralBet 1.МЛРС на реду је следећег викенда.
Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co