×

Приједор за излазак из кризе, Дервента и Варда за опстанак

Овогодишње издање AdmiralBet 1.МЛРС донијело је јако занимљиву кошарку. Лига је углавном била изједначена тако да су једна побједа или пораз могли направити велика помјерања. Овог викенда се игра 21. коло које може донијети занимљиву завршницу.

Екипа Дервенте која је у једном моменту већ била прежаљена успјела је да како-тако повеже своје редове и да има реалне шансе да избјегне предпоследње мјесто које не гарантује опстанак. Да би остали "у животу" у недељу на свом терену морају савладати екипу Радника БНБ. Гости имају обезбијеђен пласман у доигравање и играју за бољу стартну позицију.

Варда ХЕ неочекивано се нашла у ситуацији да угрози сигурну позицију уколико изгуби обе наредне утакмице. У госте им долази млада и полетна екипа Студент Игокее која има велику жељу за надигравањем.

Сутјеска на свом терену дочекује Академац из Бања Луке. Екипа која побједи у овом сусрету сигурно је пребринула бриге око опстанка. Док поражену екипу само чудан сплет околности може довести у тешку позицију. 

Дрина Принцип дочекује Слободу 73 која је у прошлом колу направила велико изненађење побједом против лидера првенства. Домаћи тим има императив побједе како би се домогли треће позиције пред плејоф, са друге стране гости желе показати да њихов резултат из прошле утакмице није случајан.

Приједор Спартак послије два везана пораза "мора" побиједити екипу Олимпа уколико жели остати на челу табеле. Кошаркаши Данила Палалића цијелу сезону су играли јако добро и за вјеровати је да могу изађи из кризе и савладати Шековљане који играју по принципу топло-хладно.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co