×

Милошевићевих 51 кош за наду Дервенте, Слобода срушила лидера

Претходног викенда одиграно комплетно двадесето коло AdmiralBet 1.МЛРС, а виђено је мноштво узбуђења и феноменална партија Стефана Милошевића.

Кренућемо са крајњег запада Републике Српске гдје је у комшијском дербију, у Новом Граду, Слобода 73 резултатом 72:69 (21:20, 22:15, 13:18, 16:16) савладала лидера на табели Приједор-Спартак. Први период је завршен са пола коша предности за домаћу екипу. Почетак утакмице је протекао у доброј игри гостујуће екипе која је лако проналазила пут до коша Слободе. Средином прве четвртине Новљани појачавају темпо и на 90 секунди до краја периода имају предност од +7, коју не успијевају сачувати па је након првих 10 минута на семафору писало 21:20 за домаће.

Друга четвртина протиче у доминацији Слободе. Гости су промашили неколико отворених шутева, што су домаћи кажњавали, па се у појединим моментима предност пењала и до +10. Слобода је другу четвртину добила резултатом 22:15 за солидних +8 на полувремену.

У трећем периоду Приједорчани подижу ниво игре, свјесни да морају нешто промијенити уколико не желе везати други пораз. У кратком року хватају прикључак и средином периода поенима Aлександра Иветића стижу до прве предности после дужег времена, било је 47-48. После минуте одмора домаћи, колико-толико, повезују своје редове и враћају предност на своју страну за 56-53 након одиграних тридесет минута.

Последњи период пролази у изједначеној игри у којој домаћи тим држи предност од 4/5 поена предности. Гости на 1:45 до краја, тројком Дражића, поравнавају резултата на 69:69. Неколико напaда протиче без коша да би Радосав Вукић тројком са 9 метара одвео домаће на +3, испоставиће се и за коначних 72-69. Имали су гости у последњих неколико секунди још двије шансе али без успјеха, неколико напада узастопно покушвали су ријешити шутем за 3 поена али лопта није хтјела кроз обруч. На крају велико изненађење у Новом Граду, други везани пораз Приједора и наговјештај кризе резултата пред плејоф. Треба нагласити да је ово је прва побједа икад Слободе 73 над екипом Приједор Спартака у оквиру 1. МЛРС.

У побједничкој екипи најбољи је био Радосав Вукић са дабл-дабл учинком, 24 поена и 10 скокова, Урош Подрумац је додао 15, а Роман Кобзев 9 поена. Код Приједорчана феноменалан је поново био Станковић са 33 поена, 7 скокова и 5 асистенција, а пратили су га Лулић са 9, Иветић и Вученић са по 8.

Након важне побједе тренер домаћих Дејан Кукавица је био видно задовољан.

- Велика побједа за нас. Добра тимска енергија нас је водила до успјеха. Није мала ствар побиједити лидера на табели, а ова екипа је то успјела. Честитке мојим момцима на заслужујеној побједи и екипи Приједора на фер и коректној игри.

Радосав Вукић, који је тројком 26 секунди прије краја донио побједу својој екипи, каже да не намјеравају да се зауставе, него да у истом ритму настављају до краја првенства.

- Дали смо све од себе, испоштовали договор из свлачионице. Приједор је врхунска екипа, једна од најбољих у лиги и овом приликом им честитам на фер и коректној игри. Везали смо двије победе против двије добре екипе и не намјеравамо ту да станемо. Хвала свим навијачима који су дошли да нас подрже и буду наш шести играч, рекао је Вукић.

Данило Палалић, тренер КК Приједор Спартак је честитао екипи Слободе на заслуженој побједи истакваши да је фалило концентрације и мало среће у самој завршници.

- Одиграли су одличну утакмицу и заслужено славили. Што се тиче самог тока утакмице, одиграли смо доста скромно прво полувријеме, дозволили Слободи велики број офанзивних скокова који су им дали сигурност и доста лаких кошева. Имали су +8 на полувремену. У другом полувремену смо добро реаговали, анулирали предност домаћина, код резултата 69:69 имали смо пар напада за потпуни преокрет, искреирали повољне ситуације али нисмо имали спортске среће и концентрације да погодимо отворене шутеве кад се ломио резултат. Домаћини су то искористили за +3 на крају, рекао је Палалић.

Нестварна партија и 51 кош Стефана Милошевића

Кошаркаши Дервенте су стигли до пете овосезонске побједе након што су на домаћем паркету савладали екипу Варда ХЕ из Вишеграда 95-92 (16:22; 26:23; 25:19; 28:28). Био је то дерби зачеља, битан и за једне и за друге у борби за опстанак. Гостујућа екипа би побједом рјешила питање останка у највишем рангу у свим варијантама док је домаћима ово био последњи воз да сачувају какву такву шансу.

Кошаркаши Илије Видаковића добро су отоврили сусрет. Брзо су стекли 7/8 поена предности, у неколико наврата предност је била и двоцифрена. Међутим већ средином друге четвртине Дервента се лагано буди и успоставља  резултатски прикључак гдје се игра на један или два посједа лопте. На велики одмор се одлази са +3 за госте 42:45.

У трећем периоду игра се кош за кош. Гости сигурно држе предност од неколико поена све до пред сам крај периода кад са двије узастопне тројке Стефан Милошевић прво поравнава резултат на 64:64, а онда и доводи своју екипу у вођство 67:64, резултат којим се и завршава трећи период.

Последњи период поново доноси изједнчену игру. Ниједна екипа не успијева направити предност већу од 4 поена разлике. Ипак, у пенал завршници, боље се сналазе домаћи и биљже вриједну побједу.

Прво име у редовима домаћих био је свакако феноменални Стефан Милошевић са 51 поеном и 13 скокова. Поново његова партија која ће се дуго памтити и која се ријетко виђа на теренима у региону. Погађао је у моментима када се ломио резултат, постигао 7 тројки из 12 покушаја, умао 55% шута из игре и шаховским рјечником речено, била је ово његова симултанка против екипе из Вишеграда. Осим сјајног учинка Милошевића истакао се и Вељко Чечавац са 23 поена и 14 скокова. Код екипе Варде Алекса Неговановић је имао 35 поена, а Стефан Бијелић је додао 25.

У осталим мечевима Рогатица је савладала Сутјеску резултатом 73-63, Академац је изгубио на свом терену од Дрине Принцип резултатом 70-74, а Радник БНБ је наставио серију побједа и против Олимпа, 82-73.

После овог кола стање на табели се још више закомпликовало. Рогатица је сустигла Приједор на челу табеле, Радник и Дрина се боре за треће мјесто (Радник је у предности јер има утакмицу мање), а за опстанак ће велику битку водити Дервента и Варда.

Довољно разлога да са великом пажњом испратимо последња два кола у оквиру AdmiralBet 1.МЛРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co