×

20. коло - Слобода 73 против рањеног лава, Приједора, у комшијском дербију

Остала су још само три кола до краја регуларног дијела сезоне у оквиру AdmiralBet 1. МЛРС. Познате су екипе које су се пласирале у доигравање, и само је питање са које ће позиције стартовати у завршници такмичења. Што се тиче доњег дијела табеле још увијек су теоријски могуће одређене промјене.

Радник БНБ у Бијељини дочекује Олимп из Шековића. Домаћи се боре за треће мјесто са Дрином које ће им донијети лакшег противника у полуфиналу доигравања. У доброј су форми, након неколико пораза везали су три важне побједе те су фаворити и у овом мечу. Са друге стране, екипа из Шековића се налази у средини табеле без неког већег резултатског императива. Знатно слабије резултате пружају ван своје дворане па би све осим сигурне побједе Бијељинаца било велико изненађење.

Слобода 73 у комшијском дербију дочекује Приједор Спартак. Домаћи су током седмице остварили изузетно битну побједу против Студента у заосталој утакмици 15. кола. Опстанак у лиги је сада на дохват руке, тако да могу спокојније на мегдан Приједору, нарочито јер имају да играју још једну заосталу утакмицу са Радником. Гости су и даље први иако су у прошлом колу изненађујуће изгубили на свом терену од Академца. Побједа им је неопходна да би осигурали прво мјесто пред плејоф и сигурно ће бити веома мотивисани.

Већ поменути Академац након велике побједе над екипом Приједор Спартака дочекује још једну екипу која се пласирала у доигравање - Дрину Принцип. Домаћи кошаркаши нису оптерећени резултатом, са друге стране противнику је побједа неопходна како би остали у трци за треће мјесто. Ово би могао да буте један од најинтересантнијих мечева у овом колу.

Рогатица на свом терену дочекује Сутјеску из Фоче у мечу у коме је велики фаворит, док Дервента, у недењу, хвата последњи воз за опстанак у лиги против директног конкурента Варде ХЕ.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co