×

Почиње велико финале AdmiralBet 1.ЖЛРС

Дошли смо до самог краја такмичења у оквиру AdmiralBet 1. женске лиге Републике Српске. Финална серија доигравања, која се игра на три добијене утакмице, почиње дуелом екипа која су највише показала и после регуларног дијела сезоне. То су Игман из Источне Илиџе и дебитант у такмичењу, ВБС из Теслића.

Изабранице тренера Зорана Шеховца су показала највише, имале су само један пораз у оквиру регуларног тока такмичења, а без пораза су прошле и кроз полуфиналну серију доигравања.

Међусобни скор је, такође, на страни Илиџанки и то им на папиру даје благу предност.

Игман је искусна и уиграна екипа коју предводи једна од најбољих играчица у лиги Маријана Шеховац. Она је у изјави за службену страницу КСРС изјавила да очекује да наставе са побједама и у финалној серији, да би то била круна за одлично одриграну сезону.

- Потрудићемо се да останемо фокусиране и наставимо у досадашњем ритму игре. Дочекујемо једну младу и амбициозну екипу. Очекујем побједе и у финалним утакмицама, које ће бити круна за одлично одигран регуларни дио сезоне, рекла је Маријана.

Са друге стране ВБС је већ направио огроман успјех. Као дебитанти у најјачем рангу пласирали су се у финале што је резултат дугогодишњег преданог рада. Улогу фаворита, ипак, препуштају противничкој екипи али ће сигурно своју шансу за ново изненађење вребати из прикрајка. Највећу пријетња за тим Игмана представљаће сјајне Нина Каменчић, Николина Ковачевић и наравно, капитен и прва виолина, Маја Ђурић, која је у полуфиналној серији против Будућности постизала 20 поена у просјеку. Она нам је изнијела своје виђење досадашњег тока сезоне и очекивања у финалној серији.

- Дебитантски наступ у Првој женској лиги РС за нас је велики изазов. Заједно са нашим тренером, дошли смо до самог краја. Иако смо млада екипа, играчице су пуне ентузијазма, са великим амбицијама ушле у овај изазов.

Она није могла сакрити чињеницу да маштају о златној медаљи.

- Вриједно тренирајући успјеле смо се пласирати у финале, побиједивши обје полуфиналне утакмице. Пред нама је велики изазов јер је Игман, до сада, биљежио готово све побједе. Улазећи у дерби, настојаћемо пружити најбољу игру на терену и жеља нам је да се остваримо као прваци Прве женске лиге РС и да наш клуб буде богатији за још једну златну медаљу.

Утакмица се игра у суботу, 18. марта, од 16.30 у дворани "Србија" у Источном Сарајеву. Позивамо све љубитеље игре под обручима да у што већем броју посјете прву финалну утакмицу плејофа и пруже подршку најбољим кошаркашицама Српске.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co