×

19. коло AdmiralBet 1. МЛРС: Велики испит за Рогатицу

Наредног викенда играју се утакмице 19. кола AdmiralBet 1.МЛРС. До краја шампионата остала су још три кола у којим нас очекује расплет по питању доигравања и испадања из лиге.

Варда ХЕ на свом терену дочекује Радник БНБ који се полако враћа у форму после јануарске кризе резултата и великих промјена у ростеру. Бијељинци су обезбиједили пласман у доигравање али настављају борбу са Дрином за трећу позицију. Зворничани дочекују Рогатицу у дербију кола и евентуални пораз би умногоме помогао Раднику. Са друге стране, екипа из Вишеграда је практично обезбиједила опстанак, играће растерећено за што бољу позицију у средини табеле. Ово је једини меч који се игра у недељу (12. март), од 18 часова, у спортској дворани у Вишеграду.

Дерби се, као што споменусмо, игра у Зворнику. Дрина Принцип на свом терену дочекује Рогатицу која је поразом од Приједора у прошлом колу склизнула на другу позицију. Екипа тренера Игора Крајишника у својој хали не зна за пораз, то је њихова тврђава, а Рогатица је сјајна у гостима са омјером 8-1. Улог је велики са обје странте, тако да су испуњени сви предуслови за још једну фантастичну кошаркашку представу. Меч се игра у суботу од 18 часову у РСЦ "Зворник".

У Шековићима, малом подроманијском мјесту на истоку Републике Српске, кошаркаши Олимпа дочекују Слободу 73 из Новог Града. Домаћи приказију можда и више него што то резултати говоре. У прошлом колу су несрећно поражени од Академца у продужетку, а коло раније, против фаворизоване Рогатице, су играли сјајно и водили готово три четвртине. Са друге стране Слобода је због различитих околности пропустила двије утакмице у последња четири кола - коначну су комплетни, а то је, чини се, за њих можда и најважнија вијест у овом тренутку. 

Капитен црвено-црних, Младен Адамовић, је оптимиста пред гостовање у Шековићима после тешког периода кроз који су прошли његови саиграчи.

- У последње вријеме проживјели смо као тим доста турбуленција, сматрам да излазимо из тога, окрећемо се кошарци и жељи за што бољим пласманом. Утакмица у Шековићима ће бити тешка, далеко путовање и спремна екипа нас очекује. Након одређеног периода путујемо комплетни на утакмицу, трудићемо се да се вратимо са уписаном побједом, рекао је Адамовић.

Сутјеска дочекује Студент Игокеу у суботу (11. марта) од 18 часова, док лидер шампионата, Приједор Спартак, истог дана само од 17 часова дочекује Академац.

Све утакмице можете пратити на YТ каналу КСРС.


Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co