×

Почео плејоф AdmiralBet 1.ZLRS, домаћини сигурни

Претходног викенда одиграни су први полуфинални дуели плејофа у оквиру AdmiralBet 1.ЖЛРС.

Игман је на свом терену убједљиво славио против Слободе Нови Град резултатом 75-45, по четвртинама 20:12, 19:9, 27:6, 9:18. Домаћа екипа је оправдала улогу фаворита и без већих проблема забиљжила први тријумф у мечу који је био одлучен већ после првих двадесет минута игре. Наредни меч игра се у Новом Граду, а у финале иде екипа која прва дође до двије побједе. Најефикасније код Игмана биле су Александра Зиројевић и Јелена Ковач са по 14 поена, док је Ина Поповић имала 11 поена уз 14 скокова. Код Слободе, Ања Софиљ је једина била двоцифрена са 10 поена, а уз то је додала и 11 скокова. По осам поена постигле су Лана Оџић, Ђурђа Штрбац и Вања Софиљ.

У Теслићу је WBS Basketball савладао Будућност БН из Бијељине резултатом 58-47 (18:11, 9:10, 19:10, 12:16). Домаће играчице добро су отвориле сусрет и већ после прве првог периода стекле предност од седам поена разлике. Друга четвртина је била неефикасна са обје стране, да би у другом полувремену Теслићанке поново заиграле боље, средином трећег периода повеле двоцифреном разликом, коју су и чувале до краја сусрета. Код WBSа истакле су се стандардно добре Нина Каменчић са 23 поена и 13 скокова те Маја Ђурић са 16 поена и 10 ухваћених лопти, док су у гостујућој екипи Хена Кустурица и Уна Церовић биле најефикасније са по 12 постигнутих кошева.

Реванш сусрети играју се наредног викенда у Новом Граду и Бијељини, а пролаз у финале ће обезбиједити екипе које прве стигну до двије побједе.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co