×

17. коло - Рогатица десет у низу, одличан меч у Приједору

Претходног викенда смо гледали узбудљиву и квалитетну кошарку у оквиру седамнаестог кола AdmiralBet 1.МЛРС за кошаркаше.

Почећемо од сјајних кошаркаша Рогатице. Они су синоћ у одличној атмосфери хале у Шековићима славили против Олимпа резултатом 85-73 и тако остварили десету везану побједу. Убједљивих дванаест поена разлике на крају не осликава стварно стање на терену током свих 40 минута игре.

Кошаркаши Олимпа су играли одлично три четвртине, имали девет поена предности на полувремену, али нису издржали налет гостију средином трећег и почетком последњег периода.

Рогатичани су још једном, слично као у прошлом колу против Слободе, направили преокрет у последњих десет минута када праве фантастичну серију 13-0, а домаћи више од 4 минута не успјевају да постигну кош. Предност је, кошевима Немање Окиљевића, Милидрага, Цвјетковића и Пилиндавића, за тили час нарасла на великих +10, а то је за већ уморне Шековљане била недостижна разлика.

Код домаћих одличан је био Рајко Гутаљ са 21 поеном, а пратио га је Никола Јешић са 14 поена и 5 асистенција, док је подбацио Бојан Видаковић са само једном постигнутом тројком. Са друге стране чак пет двоциврених играча, од којих су најефикаснији били Ивковић са 16 те Лука Радмиловић и Мирослав Милидраг са по 15 поена.

Фантастичној утакмици присуствовали су и гледаоци у Приједору, гдје је домаћи Спартак, у неизвјесној завршници, славио против Студент Игокее резултатом 95-90.

Утакмицу су боље отворили гости. Одлично су играли Велибор Миловановић и Душан Макитан, те се на први одмор одлази са високих 21-11 за Александровчане. Међутим, Приједор се брзо буди и прави серију 12-2 па је већ после три минута игре у другој четвртини било нерјешено 23-23. До краја тог периода игре екипе су се смјењивале у вођуству, да би се на полувријеме ипак отишло са предноћу изабраника Слободана Кецмана.

Друго полувријеме Приједор Спартак игра знатно ангажованије, везане тројке погађа Бојан Лулић, а све вријеме одлично игра и Лазар Дражић. Полагањем Александра Смиљанића за 75-68 ушло се у последњи период игре.

Када се очекивало да фаворизовани Приједорчани коначно сломе отпор гостију, десило се сасвим супротно, ангажованом игром на обје стране терена, млада екипа Студента држала је корак све до самог краја. На уласку у последњи минут Човичковић убацује оба слободна бацања за -2, да би потовом Радуловић направио техничку грешку после које Лулић повећава на +3 за Приједор. Затим су виђена по два промашаја за два на обје стране, по један Иветића и Лулића за домаће и два Миловановића за Студент, који је на крају и трагичар утакмице. Тачку на и ставља Немања Станковић са слободних бацања за коначних 95-90.

Најбољи код побједника био је одлични Лазар Дражић са чак шест убачених тројки и 28 поена. Пратили су га Станковић са 17, Сергеј Тодоровић са 16 и Бојан Лулић са 14 поена. Код гостију петорица двоцифрених, а најефикаснији, већ поменути, Велибор Миловановић са 17 кошева.

У Зворнику Дрина Принцип је декласирала Дервенту резултатом 103-68, док је Сутјеска наставила серију добрих резлтата код куће побједом против Варде 64-57.

Крајишки дерби између Слободе и Академца припао је Бањалучанима резултатом 63-58. Веома важна побједа Бањалучана за опстанак у најјачој лиги Српске.

На табели стање се није значајније мијењало. Рогатица и Приједор настављау трку за прво мјесто чекајући кикс противника, док је на зачељу и даље Дервента са само двије остварене побједе.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co