×

17. коло - Рогатица за продужетак низа од 9 везаних побједа

Наредног викенда игра се седамнаесто коло Admiral 1.МЛРС, а очекује нас неколико врло интересантних дуела.

Кренућемо најаву из Фоче гдје Сутјеска дочекује комшије из Вишеграда. Након врло слабог првог дијела сезоне домаћи играју боље и значајно су поправили пласман на табели, што се не може рећи за екипу Варде која игра по принципу топло-хладно. Главна узданица Сутјеске је свакако Ђорђе Савић који у просјеку постиже дабл-дабл, 16 поена и 9.8 скокова. Ту су још Милош Павловић, који је један од најбољих асистената лиге, те одлични кошгетери Владан Радовић и Стефан Миловановић. Варда нема тако изразите поентере као Фочаци, али морамо истаћи Алексу Неговановића који у последње вријеме пружа сјајне партије. Утакмица се игра сутра, 25. фебруара, са почетком у 16 часова.

Дрина Принцип игра фантастично у другом дијелу сезоне, успјели су да претекну Радник на трећем мјесту. Они у овом колу дочекују Дервенту и то би за њих требао бити лак задатак, посебно ако понове гранитну одбрану из прошлог кола када су свели Варду на 47 постигнутих поена. Изузетно квалитетан састав, избаланисран и попуњен на свим позицијима пружа велике могућности тренеру Игору Крајишнику, чак и у ситуацијама када кубуре са повредама. Дервента, са друге стране, само на моменте доказује прволигашки квалитет иако у свом саставу имају играча који је лидер првенства у постигнуим кошевима. Стефан Милошевић са својих 30 и више поена у рукаву поново ће бити главна пријетња за одбрану Дрине, али само ако буде имао адекватну подршку саиграча, посебно у одбрани.

Романијски дерби игра се у Шековићима. Рогатица је велики фаворит због сјајне форме у којој се налазе и низа од девет везаних побједа који је почео још 3. децембра прошле године. Играју добро чак и у одсуству Немање Окиљевића који је прва виолина. Ненад Цвјетковић, Никола Пилиндавић, Лука Радмиловић, Дејан Ивковић, у сваком мечу искочи неко други да преузме одговорност, то је и највећи квалитет екипе Младена Шибалије. Олимпу ће бити заиста тешко, али они се неће предати без борбе, поготво на домаћем терену гдје имају скор 5-3. Ту је и сјајни двојац Видаковић - Хукс. Потоњи игра сјајно од како је дошао у Шековиће, постиже 22 поена и 8 скокова у просјеку по мечу и право је усвјежење у тиму Зорана Василића. Комшијски дерби се игра у недељу од 18 часова.

Преостала два меча су дуели између крајишких ривала. У суботу, са почетком у 19 часова, Спартак Приједор дочекује Студент Игокеу, док Слобода 73 дочекује Бањалучи Академац у недељу од 18 часова у Новом Граду.

 

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co