×

Водеће екипе сигурне у 16. колу AdmiralBet 1.МЛРС

 
Протеклог викенда одиграно је комплетно шеснаесто коло AdmiralBet 1. МЛРС.

У Дервенти кошаркаши Приједор Спартака резултатом 96-86 (20:20, 17:31, 23:25, 26:20) поразили су домаћу КК Дервенту.

Након изједначеног првог периода игре, изабраници Данила Палалића одиграли су јако квалитетну другу четвртину коју су добили са 31:17 те на одмор отишли са предношћу од 14 поена. Друго полувријеме гости су почели сигурно, чували су велику предност која се кретала у интервалу од 14 до 20 поена. Тек у последњих неколико минута меча, тројкама Стафана Милошевића и Николе Ратковца, те полагањем Дејана Јовановића Дервента прави серију 8-0 и смањује разлику на само шест поена. Меч који је дјеловао као сигурна побједа Приједора одједном је добио драматичан обрт. Након тога Лазар Дражић користи само једно слободно бацање, а још већа драма би настала да шут Стефана Милошевића, на 35 секунди до краја, није остао на обручу. Александар Иветић коначно закључује утакмицу полагањем за недостижних +9 за Приједор Спартак.

Код побједника Немања Станковић је постигао 28, Бојан Лулић 16 уз 10 скокова, а Лазар Дражић 15 поена. У екипи Дервенте Стефан Милошевић је постигао 33, а Дејан Јовановић 23 поена, 7 скокова и 5 асистенција. Вељко Чечавац је имао 16 скокова.

Задовољан 14. првенственом побједом био је тренер Данило Палалић.

– Свака утакмица нам је важна, и сваком побједом смо све ближе неким нашим циљевима. У овој лиги нема лаких противника, тако да нигдје унапријед не можете уписати бодове док се добро не ознојимо.Тако је било и у овој утакмици. Свака екипа посједује одређени квалитет, и може да изненади тако да смо се спремали за ову утакмицу као и за сваку другу. Оправдали смо улогу фаворита, контролисали дешавања на паркету и заслужено побједили. Честитам момцима на побједи и домаћинима на доброј утакмици и желим им срећу у наставку првенства. Чека нас серија јаких утакмица у наредном периоду и покушаћемо се спремити за исте.

Занимљиву утакмицу са фантастичним преокретом одиграли су кошаркаши Рогатице и Слободе 73. Иако су губили и са 10 поена разлике у последњој четвртини, пулени Mладена Шибалије ипак су на крају тријумфовали резултатом 84-74 (20:17, 18:30, 16:18, 28:9). Већи дио сусрета припао је Слободи 73 која је у неким дјеловима игре водила и са двоцифреном предношћу. Домаћи су играли у грчу и нису успијевали да пронађу прави ритам, какав се од њих обично очекује. Међутим, сјајном игром у последњем кварталу успјели су да истопе предност Новограђана, преокрену, и на крају славе, у за њих јако важном мечу. Рогатичане су до тринаесте побједе предводили Ненад Цветковић са 25 и Лука Радмиловић са 19 поена. Код Слободе 73 Лука Ћулум је имао 18 поена, а Радосав Вукић је постигао 13.

Дејан Кукавица, тренер Слободе 73, честитао је Рогатици на важној побједи, али истиче да остаје велики жал за побједом.

- Одличан меч у Рогатици који нажалост нисмо успјели да добијемо. Остаје жал за побједом нарочито због чињенице да смо имали и више од десет поена предности у задњем периоду. Били смо брзоплети у ситуацији кад смо требали преломити меч, а након тога предстоји одлична игра домаћина вођена цијелу утакмицу фантастичним навијањем са трибина. Честитке екипи Рогатице и много успјеха у даљем такмичењу, а ми се окрећемо наредним утакмицама.

Кошаркаши Варде ХЕ изгубили су на свом терену од ОКК Дрина Принцип резултатом 47-82 (8:21, 12:19, 12:16, 15:26). Током цијелог тока сусрета Дрина је играла добро на обје стране терена, сигурно у нападу и изузетно добро у одбрани. Изабраници тренера Илије Видаковића нису успјевали да пронађу рјешење за гранитну одбрану Зворничана, то говори и само 47 постигнутих поена. Код побједника, који су и овај меч играли без пар врло важних играча, истакли су се Страхиња Младеновић, Игор Братић и Саша Лазић са по 13 поена, док је код екипе домаћина једини двоцифрен био Алекса Неговановић са 11 поена.

Млади кошаркаши Студент Игокее на свом терену савладали су Олимп из Шековића резултатом 125-90 (35:27, 27:23, 27:2,4 26:16). Утакмица на велики број поена припала је домаћим кошаркашима. Састав тренера Слободана Кецмана одиграо је фантастичну нападачку утакмицу. Погађали су из свих позиција. Од самог старта кренули су силовито и до краја утакмице само су повећавали предност у ритму који Олимп није могао да прати. Истакли су се код студената Велибор Миловановић са 28 поена и 8 скокова, Душан Макитан је постигао 24 уз 9 ухваћених лопти, а одличан је био и Петар Стојичков са 21 поеном. Са друге стране Дамион Хукс је постигао 26, а Рајко Гутаљ 18 поена.

Утакмица која је одиграна у Бијељини између Радника БНБ и КК Академац припала је домаћину резултатом 84-70 (25:23, 19:20, 20:10, 20:17). Током првог полувремена виђена је изједначена игра, домаћи кошаркаши правили су предност од 6/7 поена разлике, али су гости без већих проблема стизали. Трећи период игре донио је доста бољу игру Бијељинаца прије свега у одбрани. Дозволили су младим кошаркашима из Бања Луке само 10 поена и са предношћу од +11 ушло се у последњи период у којем Бањалучани нису имали снаге за преокрет. Семберце су до побједе водили Дејан Кокоруш са 29 и Ђорђе Цуровић са 20 постигнутих поена и 11 скокова. Са друге стране Синиша Шорак је имао 16 поена на свом конту, а Кристијан Атељевић 14 поена и 8 скокова. 

Након шеснаестог кола ситуација на табели се није значајније промијенила, Рогатица и Приједор воде битку за прву позицију пред доигравање и предност домаћег терена, а Радник и Дрина за трећу. У доњем дијелу табеле Дервента и Академац се грчевито боре за опстанак у најјачој лиги Српске.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co