×

Кошаркашице Игмана осигурале прво мјесто у AdmiralBet 1.ЖЛРС

Претходне суботе одигране су двије утакмице једанаестог кола AdmiralBet 1. женске лиге Републике Српске.

Kошаркашице Игмана славиле су, у дербију кола, против WBSa резултатом 51-46 (12:17, 16:11, 6:13, 12:10). Дуел прве и друге екипе на табели донио је занимљиву утакмицу на мали број поена. Прва четвртина је протекла у испитивању снага, на талону је прво мјесто на табели, па је и то било један од узрока што су обје екипе играле у малом грчу. Тек у последња три минута Игман прави серију 6-0 и одлази на прву паузу са предношћу од 5 поена. Други период протиче у знатно бољој игри WBSa. Пред крај тог дијела изабранице Вање Субашић имале су и највећу предност 28:23, а на полувријеме се, ипак, одлази неријешеним резултатом 28:28. У другом полувремену, на крилима Александре Зиројевић и Маријане Шеховац, Игман поново преузима иницијативу. Тројком Ине Поповића на 48 секунди прије краја трећег дијела први пут воде двоцифреном разликом, међутим, Нина Каменчић у следећем нападу враћа истом мјером, за наду домаћих.

На почетку последњег периода гошће имају великих +12, поново кошем Ине Поповић, a испоставиће се, то је и највећа разлика коју је неки тим имао. Од тог тренутка WBS игра много боље, захваљујући сјајним ролама Нине Каменчић и Николине Ковачевић у последњи минут се ушло са само три поена предности за Игман. У неизвјесној завршници одговорност на себе преузимају прво Маја Ђукановић, а потом и Маја Ђурић. Међутим, оба шута за три поена били су неуспјешна, а прилике за поравнање резултата одлазе у неповрат. Након тога је Маријана Шеховић два пута била половична са слободних бацања и поставила коначаних 46:51.

Kод екипе Игмана највише се истакла Александра Зиројевић са 15 поена, Маријана Шеховац је имала 12, уз десет ухваћених лопти. Kод домаћих Нина Kаменчић је убацила 18 поена, а Николина Kовачевић 16 поена. Интересантан је податак да ниједна играчица која је у игру улазила као резерва није постигла поене.

Слобода је у Новом Граду била боља од Kостајнице у "комшијском дербију" резултатом 67-47 (12:21, 7:19, 9:12, 19:15).

Домаћа екипа се тако учврстила на четвртом мјесту са скором од 4 побједе и 5 пораза. Доигравање је осигурано, а Новљанке имају и теоретске шансе за бољу стартну позицију. Најефикаснија је била Kатарина Марјановић са 21 поеном уз 12 скокова, Ања Софиљ уписала је 11 поена и 17 скокова, са друге стране боља од осталих била је Леа Басрак са 14 поена.

Утакмица између КК Лидер и КК Будућност БН предвиђена је за четвртак 23. фебруара. 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co