×

16. коло - Рогатица под императивом побједе

Сутра и прекосутра на реду су утакмице 16. коло AdmiralBet 1. МЛРС, а играће се у Бијељини, Рогатици, Александровцу, Дервенти и Вишеграду.

Радник БНБ дочекује Академац из Бања Луке. Домаћи су у негативној серији, изгубили су последње три утакмице и уколико не желе угрозити пласман у доигравање морају се вратити на побједнички колосијек. Са друге стране Академац је у борби за опстанак и биће силно мотивисани да изненаде посрнуле Семберце.

У Рогатици истоимена екипа дочекује Слободу 73. Домаћи се опорављају од лоше здравствене ситуације због чега нису ни одиграли прошло коло. Побједа им је пријеко потребна уколико желе одржати корак са Приједором који се издвојио на првом мјесту шампионата са једним тријумфом више. Гости се налазе у средини табеле, играју растерећно, а после дужег времена требали би рачунати на комплетан састав, те би могли бити јако опасни. Утакмица се игра сутра, 18. фебруара, са почетком у 18 часова.

Студент Игокеа дочекује ОКК Олимп у дворани "Ненад Баштинац" у Александровцу. Млади играчи, које са клупе води Слободан Кецман, су на скору 7-7 и побједом би се примакли доигравању AdmiralBet 1. МЛРС. Наравно, њихова надања у великој мјери зависе од разултата Дрине Принцип и Радника. Олимп је, на крилима сјајног Бојана Видаковића, везао двије побједе у пет дана, видјећемо да ли ће имати снаге да наставе у истом ритму.

Дервента у својој дворани дочекује једног од претендената за титулу шампиона Приједор Спартак. Гости играју изузетно добро током цијеле сезоне, имају само два пораза, док је са друге стране домаћа екипа последња на табели са само двије побједе. Ипак, иако је ово дуел првог и последње, треба имати на уму да играчи Николе Нединића играју на кош више, те да су у таквим утакмицама изненађења увијек могућа. Меч се игра сутра у вечерњем термину од 20 часова.

У Вишеграду Варда ХЕ дочекује ОКК Дрину Принцип. Домаћи су славили у заосталој утакмици 12. кола и оправдано се надају да могу наставити серију. Са друге стране гостујућој екипи је ова утакмица прилика да поправи своју игру и учврсти се на трећој позицији на табели уколико Радник настави са лошим резултатима. Ово је једина утакмица која се игра у недељу, 19. фебруара, са почетком од 18 часова.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co