×

Борац WWIN побјденик Купа Републике Српске

Борац WWIN освајач је Kупа Републике Српске за сезону 2022-2023, након што је вечерас у финалном мечу, одиграном у Бања Луци, савладао Будућност Пролаб из Бијељине резултатом 71-65 (14:14, 24:12, 9:20, 24:19).

Старт утакмице је протекао у почетном испитивању снага. Играло се кош за кош и ниједна екипа није успијевала да направи значајнију разлику. Послије изједначеног првог периода кошаркаши Борца се одвајају у другом. Играли су сигурно у нападу, док су у одбрани допустили противнику само 12 поена. На полувријеме се отишло са +12 (38:26) за Бањалучане.

Друго полувријеме донијело је нову енергију код кошаркаша тренера Јосипа Панџе. Будућност игра јако добро те серијом 10:0 хвата прикључак за домаћином, а послије тројке Миливоја Божовића на 50 секунди до краја трећег периода прелазе и у минимално вођство 46-44. Коначан резултат након треће четвртине, ипак, поставља домаћи тим тројком Вука Бошковића за 47-46.

Одмах на почетку последњег периода Мартин Јарон и Теодор Симић постижу двије везане тројке и Борац WWIN одлази на +7 - 53-46. Тренер гостију реагује тајмаутом већ након четрдесетак секунди игре и прекида неугодну серију домаћих. У наставку се игра са константном предношћу Бањалучана од 4/5 поена разлике.

На три минуте прије краја утакмице серијом 7:0 Борац WWIN одлази на великих 67:56. Тренер гостију тражи нови тајмаут у покушају да "пробуди" своје пулене док још има времена. То се и десило. Након минуте одмора Лука Јовановић погађа тројку, Јан Ребец прави неспортску грешку након које Војин Илић погађа оба бацања. После додатног напада Пељто је сигуран са линије за слободна бацања те су гости тако за 24 секунде направили серију 7-0 и потпуно се вратили у утакмицу. Обје екипе потом не користе неколико врло важних напада. На 44 секунде прије краја Лука Јовановић погађа оба слободна бацања и Будућност прилази на -2 (67-65) после дужег времена. Амсал Делалић затим погађа, испоставиће се, кључну тројку за Борац, а Лука Јовановић након нове минуте одмора не погађа тежак шут. У скоку за лопту Миливоје Божовић прави фаул у нападу над Танасковићем за два бацања и то је практично значило крај ове узбудљиве утакмице.

Најефикаснији у екипи Борца WWIN био је Душан Танасковић са 15 поена, уз дванаест ухваћених лопти, Јарон Мартин је убацио 14, а Александар Ланговић 13 поена. Kод Бијељинаца Миливоје Божовић је био сјајан са 21 поеном и 8 скокова, Војин Илић је додао 14, а Динко Пељто 11 поена.

Овом побједом Бањалучани су обезбиједили 11 трофеј у КУП-у Републике Српске и пласман на турнир "Kупа Мирзе Делибашића". У суботу ће против Игокее покушати да се изборе за финале.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co