×

Данас финале Купа Републике Српске

Финална утакмица Kупа Републике Српске за мушкарце игра се данас од 17 часова у дворани "Борик" у Бања Луци, а састају се Борац WWIN и Будућност Пролаб.

Борац WWIN je чак десет пута у својој историји освајао пехар побједника Купа Републике Српске, док је екипи Будућности Пролаб ово прво учешће у финалима.

Бањалучани су благи фаворити. Бране трофеј освојен прошле године, славили су у једином мечу који су играли ове сезоне (99:94), а имају и предност домаћег терена.

Тренер Борца WWIN је у изјави за медије нагласио да нема непознаница између ова два тима, а да би вечерашња побједа била велики подстрех за наставак сезоне.

“Ова утакмица треба за нас да буде круна досадашњег дијела сезоне. Играмо за трофеј пред нашим навијачима и можемо освајањем Kупа да крунишемо све добре резултате и рад у протеклом периоду, те изборимо пласман на финални турнир Kупа БиХ. Сигурно да би нам то донијело додатно самопоуздање пред финиш сезоне у првенству БиХ као и АБА 2 лиги. Будућност Пролаб је одличан, квалитетан тим који ће бити велики ривал. Тајни између нас нема, одлично се познајемо“.

Гости из Бијељине су такође у доброј форми. Играју на високом нивоу, а у прошлом колу су савладали Леотар из Требиња.

Тренер Јосип Панџа препушта улогу фаворита екипи Борца, али вјерује својим момцима.

“Дефинитивно велика част за нас да се налазимо у финалу. Нисмо се задовољили самим пласманом и занима нас освајање титуле. Свјесни смо да је Борац благи фаворит и да имају сјајан тим и сјајног тренера, али идемо са великим самопоуздањем. Имамо шта показати и надам се да ћемо славити. Сигурно да је велики изазов за њих. Имамо неке играче који су играли на само друголигашким теренима и ово је велико искуство за њих. Ја покушавам да немамо страха пренијети на њих, ја се надам да страха неће бити. Позитивне треме сигурно има, али мислим да имамо квалитет да то све изнесемо на терен”.

Утакмица се може пратити на ТВ каналу РТРС+, путем статистике PlayByPlay на порталу КСРС или на Youtube каналу KСРС на следећем линку:

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co