×

Орловима седми Куп Републике Српске

У 30. издању Kупа Републике Српске за жене екипа ЖКК Орлова из Бања Луке савладала је ЖКК Козару из Градишке резултатом 80:71 (23:12,15:21,11:20, 31:18) те освојила трофеј за сезону 2022/2023. Ово је Орловима осмо финале и седми освојени трофеј.

Прије почетка сусрета Бањалучки тим је важио за фаворита. У Првенству БиХ, као и у WABA лиги игра одличну сезону, Козару је у првенству савладао са 20 поена разлике. Са друге стране, гостујућа екипа се налази у доњем дијелу првенства, охрабрује их добра игра у последње вријеме и неколико солидних резултата.

Кошаркашице Орлова су одлично почеле утакмицу. Брзо су дошле до двоцифрене предности и чинило се да ће одмах на почетку „преломити“ меч у своју корист. Ипак у другој четвртини изабранице тренера Михајла Тривуновића играју много боље те средином тог периода игре прелазе у вођство - било је 27:31. Тада домаћи тим подиже ниво игре, враћа предност и одлази са +5 (38:33) на полувријеме.

Трећи период је углавном протекао у бољој игри кошаркашица из Градишке. Играчице тренера Драганe Свитлице нису успјевале доћи до жељене игре па је резултат пред последњу четвртину гласио 49:53. Међутим, у последњем дијелу дошли су до изражаја неспоран квалитет и искуство Бањалучанки, као и краћа клупа гошћи. Кошаркашице Орлова на крају биљеже сигурну побједу за укупно седми трофеј. 

У побједничком тиму Марина Ристић је постигла 15 поена и имала 10 асистенција, Хана Предојевић 14 поена и 8 скокова, Јелена Тадић и Данијела Митровић су додале 13 односно 10 поена. На другој страни Наташа Шобот је имала 20, Звјездана Гагић 15, Катарина Пајић и Слободанка Шкрбић по 14 поена, док је Данијела Поповић имала шест поена и чак 17 скокова.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co