×

15. коло - Сутјеска и Дервента за потврду форме

Следећег викенда очекују нас утакмице 15. кола AdmiralBet 1. мушке лиге Републике Српске. Заказано је свих пет утакмица, али је дуел у Новом Граду, између Слободе 73 и Студента Игокее, отказан због лошег здравствено-епидемиолошког стања играча гостију.

Oстала четири меча се играју по распореду и вјерујемо да нас очекује доста узбудљиво коло.

Сутјеска је одиграла јако добар меч у прошлом колу против фаворизоване Дрине Принцип. У овом колу момци Дејана Радовића дочекују Радник БНБ и видјећемо да ли је прошлонедељна побједа била само тренутно надахнуће или се ради о озбиљном успону форме. Са друге стране Бијељинци су у негативног фази, од последња четири меча игубили су три и побједа против Сутјеске је апсолутни императив. Биће то изузетно занимљива утакмица у Фочи која се игра сутра, 11. новембра, од 19 часова.

Приједор Спартак, након паузе у прошлом колу, дочекује Варду ХЕ. Домаћи имају највише циљеве, борба са Рогатицом за стартну позицију у доигравању се насавља па би кикс против Варде био раван катастрофи. Екипа из Вишеграда ће ипак тражити своје шансе, Алекса Неговановић потврђује све бољу форму из утакмице у утакмицу, те их треба схватити врло озбиљно. 

Олимп се налази у тешкој ситуацији, у последњих пет утакмица бодове су добили само због одустајања Сокоца. У недељу, од 18 часова, на мегдан им стиже Дервента која је после дуже времена остварила побједу, баш у прошлом колу против Слободе. Биће то дерби зачеља који побједнику доноси много, улог је опстанак у највишем рангу такмичења.

Академија БМП ће од овог кола наступати под новим именом, сада се зову Академац, видјећемо да ли ће то донијети боље резулате Бањалучанима. Они ће у својој дворани дочекати Рогатицу, лидера првенства. Шеф струке, Младен Шибалија, је одлично посложио коцкице, његов тим игра сигурно на обје стране терена, тако да не чуди низ од пет узастопних побједа, укључујући и прошлонедељну у Бијељини. Са друге стране, младост и елан су на страни Академца, некад то зна бити пресудни фактор - сазнаћемо у недељу од 15 часова, СД "Борик".

 
 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co