×

13. коло: Комшијски дерби у Зворнику, Приједор за повратак на побједнички колосјек

Наредна два дана очекују нас сусрети 13. кола AdmiralBet 1. мушке лиге Републике Српске.

Дерби се игра у Зворнику гдје домаћа Дрина Принцип дочекује другопласирани Радник БНБ. Обје екипе са великим амбицијама улазе у наставак сезоне, те се очекује интересантан и узбудљив меч на једну лопту, посебно због чињенице да су на полусезони три играча из Радника прешла управо у Зворник, Саша Лазић, Зоран Купусовић и фантастично крило Ђорђе Мичић. Радник су након одласка неколицине играче појачали Дејан Кокоруш и Алекса Попадић, обојица из Сокоца.

Приједор Спартак, после тешког пораза након продужетка од Дрине у Зворнику, дочекује Сутјеску. Милош Павловић и другови желе побјећи из зоне испадања али имају најтежи могући задатак. Екипа коју са клупе предводи Данило Палалић је најефикаснија у досадашњем дијелу првенства са скоро 89 поена по утакмици, а пораз у прошлом колу ће их још више мотивисати да се врате на побједнички коловоз. Утакмица се игра у суботу, 28. јануара од 18 часова у СД "Младост" у Приједору.

Академија БМП на свом терену дочекује последњепласирану екипу Дервенте. Гостима је од почетка сезоне константно проблем одбрана и уколико не поправе тај сегмент игре опстанак у најјачем рангу такмичења ће бити све даље. Са друге стране ни Бањалучани нису у идеалној позицији, потребна им је побједа како би се извукли из круга од 4 екипе са скором 3-8. Утакмица се игра у недељу, 29. јануара од 21 час у дворани "Борик" у Бања Луци.

Слобода 73 дочекује Варду ХЕ у недељу од 17 часова у Новом Граду, док се занимљива утакмица очекује и у Рогатици гдје ће фаворизовани домаћин истог дана само од 18 часова угостити Студент Игокеу из Александровца.

Позивамо све љубитеље кошарке да посјете дворане и подрже најбоље кошаркаше у Републици Српској.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co