×

Наставља се AdmiralBet 1.MЛРС

Утакмицама 12. кола предстојећег викенда почиње други дио АdmiralBet 1. МЛРС.

Радник БНБ на свом терену, у знатно измјењеном саставу, дочекује најмлађи тим у лиги СКК Студент Игокеа. Домаћи, тим са најбољом одбраном у лиги, се налази на диоби другог мјеста док су гости на средини табеле али не одустају од борбе за врх. Сусрет се игра у суботу од 16 часова у Бијељини.

У Дервенти у суботу од 18 часова домаћи кошаркаши дочекују Рогатицу. Домаћима је побједа императив уколико желе да задрже шансе за опстанак док је са друге стране једна од водећих и најквалитетнијих екипа лиге предвођена сјајним тројцем Окиљевић - Цвјетковић - Пилиндавић.

Варда ХЕ на домаћем терену дочекује Академију БМП у недељу од 18 часова. И једни и други су се појачали пред наставак првенства и за очекивати је изузетно занимљиву утакмицу екипа које имају исти број побједа и пораза. Варда је најнеефикаснији тим лиге са нешто преко 63 дата коша у просјеку и то је сегмент игре на коме највише морају радити у наставку сезоне.

Екипа Сутјеске ће у Фочи дочекати Олимп из Шековића. Обје екипе, које се налазе у кругу од пет тимова са скором 3-8, су свјесне да им је побједа потребна уколико желе олакшати пут до опстанка у лиги. Сусрет се игра од 19 часова у суботу.

У дербију кола, Дрина Принцип, која се знатно појачала пред наставак шампионата дочекује јесењег првака, Приједор Спартак. Сусрет двије екипе са најефикаснијим нападаима ће сигурно донијети добру и занимљиву кошарку. Утакмица се игра у суботу од 18 часова.

У овом колу слободна је екипа Слободе 73 након што је Соколац одустао од такмичења због тешке финансијске ситуације.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co