×

Обиљежено 30 година Кошаркашког савеза Републике Српске

У Бања Луци, у хотелу Босна, Kошаркашки савез Републике Српске одржао је свечану академију поводом обиљежавања тридесет година постојања.

На свечаној академији, присутнима се прво обратио Александар Ђурђевић, предсједник Kошаркашког савеза Републике Српске (KСРС).

"Прије 30 година, 7. новембра, основан је Kошаркашки савез Републике Српске. Направили смо и монографију овим поводом, а аутор је Жељко Тица. Ту су садржани сви најважнији догађаји, подаци и информације о дешавањима у Савезу током тих 30 година. Захваљујем се свим бившим предсједницима KСРС, свим људима који су дали допринос да Kошаркашки савез Српске буде оно што јесте данас - велика, стабилна организација са око 90 клубова, између шест и седам хиљада регистрованих играча и играчица", истакао је Ђурђевић.

Предсједник KСРС , посебно се захвалио Kошаркашком савезу Србије на помоћи током свих година постојања KСРС.

Са друге стране потпредсједник Kошаркашког савеза Србије Душан Пројовић захвалио се на позиву, те истакао да је сарадња два братска савеза увијек била присутна, те да ће бити настављена и у наредним годинама.

"Није куртоазија, заиста сам почаствован и причињава ми велико задовољство што сам овдје. Желим да пренесем поздрав свих из Kошаркашког савеза Србије. Овдје сам са Аном Јоковић, потпредсједницом за женску кошарку и вјерујте ми да она од свих нас највише воли, поштује и уважава рад на овим просторима. KСС увијек је био уз KСРС и сигурно ће тако бити и убудуће. Радимо заједничке акције и огроман успјех српске кошарке велика је заслуга и кошаркаша са ових подручја. Тридесет година је озбиљан јубилеј, желим им све најбоље. Треба да буду поносни на тај број година и да у овом смјеру наставе и даље", поручио је Пројовић испред Kошаркашког савеза Србије.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт Марио Ђуран истакао је да ће Влада Републике Српске учинити све што је у њеној моћи да настави да помаже рад Kошаркашког, али и других спортских савеза у Српској.

Предсједник Српске Милорад Додик, који због раније преузетих обавазе није могао да присуствује академији, упутио је честитку поводом јубилеја Kошаркашког савеза Српске у којој је навео да је Савез успио да опстане захваљујући ентузијазму његових оснивача.

- Данас је то респектабилна спортска институција, која окупљајући под своје окриље бројне клубове и играче, испуњава мисију због које је основана - навео је Додик, те изразио наду да ће ова институција наставити да се развија.

Kошаркашки савез Републике Српске основан је 7. новембра 1992. године у Бањалуци.

Поводом обиљежавања јубилеја недавно је издата монографија Савеза, аутора Жељка Тице, у којој је сабрано 30 година успјешног рада.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co