×

Дерби Романије у Рогатици али и цијелог кола, један меч одложен

АdmiralBet 1. МЛРС улази у завршницу првог дијела шампионата. Остала су још два кола.

Студент Игокеа у СД Ненад Баштинац дочекаће КК Варда ХЕ из Вишеграда у дуелу двије екипе из средине табеле. Ни једни ни други нису у сјајној форми, у последњих пет мечева имају само по једну побједу па је улазак у позитиван резултатски ритам императив.

У Рогатици, домаћи кошаркаши дочекаће екипу Сокоца у дербију Романије али и цијелог десетог кола. Рогатичани су добро попуњени на свим позицијама, екипа су препуна раскошног талента која изузетно добро игра на свом терену што ће морати и показати у суботу. Тренер гостију Томислав Тамбурић улогу фаворита препушта противнику, али у истом тренутку сматра да ће препуна хала аутоматски донијет и већи притисак.

"Сматрам да је Рогатица фаворит јер играју на домаћем терену у препуној дворани али то носи и нешто већи притисак самим тим што имају пораз више од нас," рекао је тренер Тамбурић.

У Бања Луци Академија БМП дочекаће Сутјеску из Фоче. Обје екипе су на зачељу табеле са скором 2-7, тако да би евентуална побједа у међусобном дуелу много значила и једнима и другима.

Слобода 73 дочекује Дрину Принцип у Новом Граду. Домаћи су се напокон опоравили од повреда и у добром расположењу дочекују Зворничане у мечу који би могао бити изузетно квалитетан и неизвјесан. Тим који са клупе предводи тренер Игор Крајишник се побједом придружује водећој четворки, а поразом се можда и опраштају од борбе за титулу.

Олимп ће у Шековићима, дочекати Приједор Спартак. Домаћинима, који играју много боље код куће него у гостима, је потребна побједа да би се осигурали на средини табеле, са друге стране Приједорчани прижељкују побједу због останка на врху табеле.

Утакмица између Радника БНБ и Дервенте је одложена.

 

 
Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co